SPISE UTE I KONGSBERG

Visste du at Kongsberg har over 30 spisesteder med retter fra alle himmelstrøk? Her finner du noe for enhver smak og stemning!

Restauranter i Kongsberg
Få oversikt over alle restauranter
Bakeri og Kafé
Få oversikt over alle bakerier og kaféer
Takeaway i Kongsberg
Få oversikt over takeaway-aktører i Kongsberg

1624 Restaurant & Bar

1624 Restaurant & Bar kan med fantastisk plassering helt på toppen av det nye flotte Clarion Collection-hotellet i Kongsberg, by på en unik utsikt fra den helårsåpne uteserveringen. Takket være pergola og glassvegger, kan du - bokstavelig talt - spise ute hele året!

Bakeriet Nærbakst

Ferske bakevarer og kaffe like innbydende som atmosfæren på Nytorget i gamlebyen. Lyst på nydelige kaker, doughnuts eller kanskje lunsj levert på døra? Det bestiller du her.

Big Horn Steakhouse

Langs historiske Numedalslågen ligger en ærverdig herregårdsbygning. Et passende sted for sultne mager på utkikk etter store tallerkener som gjerne fylles til randen.

Espresso House

I hele fem land finner du denne svenske kaffekjeden, som i over 20 år har lagt sin stolthet i utdannede baristaer og matretter med ingredienser fra lokale leverandører. Et kjent valg for de fleste, et kjært valg for mange.

Fattigmann

Det blir ikke ferskere enn når baksten lages på stedet, akkurat som på bestemors kjøkken. Her tilbys velsmakende frokost og lunsj, eller trenger du kanskje en oppsiktsvekkende kake til bryllup eller dåp?

Fuji Sushi

I likhet med Japans høyeste fjell med samme navn, er denne restauranten også en vulkan hva smaksopplevelser angår. Kongsbergs første sushirestaurant tilbyr i tillegg fremragende vietnamesiske retter.

Garden Restaurant

I Kanton og Czechuanprovinsen i Kina har menyen til Garden formet seg. To kokker med over 40 års erfaring fra internasjonale hot spots gjør dette til et naturlig stoppested for den eventyrlystne matelsker.

Hos Astrid

Beleilig plassert på Stortorvet kjøpesenter ligger en cafe der de ansatte ønsker å gi deg hvilepulsen tilbake gjennom førsteklasses råvarer og koselig atmosfære. Hos Astrid er det alltid folk, det er en grunn til det.

Jonas B. – Italian Diner

En ulastelig italiensk diner som tar sjangeren på alvor. Musikk og Kongsberg er som hånd i hanske, og på Jonas B. henger musikken på veggene, bokstavelig talt. Her er det både retter og atmosfære som kanskje gjør besøket lengre enn planlagt.

Jordnær Restaurant

For sin nyskapende meny med fokus på norske, økologiske råvarer, har Jordnær to ganger mottatt Tripadvisor sin Travelers choice awards. Har du først opplevd maten som serveres er det ikke umulig du er enig med de som mener dette er Kongsbergs beste restaurant.

Kafé Tråkka – Kirkens Bymisjon

En trivelig møteplass for alle, der det i tillegg til fristende småretter også tilbys en hverdag til de som har falt utenfor arbeidslivet. Ta en tur innom, og møt Kongsberg på sitt aller varmeste.

Knutehytta

Knutehytta er en laftet fjellhytte fra 1929.Knutehytta ligger 730 moh, rett under Jonsknuten 902moh. Hytta inneholder café, selskapslokaler og overnatting.

Kong Fo

Et kjøkken som tar deg med på en kulinarisk reise gjennom Asia, med smaker fra Thailand, Kina, Korea og Taiwan. Prøv vår stolthet, Pho (Fo) - den nasjonale nuddelsuppen fra Vietnam.

Kongs Kina restaurant

En klassiker i bybildet, velkommen til en solid matopplevelse enten det er autentiske kinesiske retter, smakfulle europeiske alternativer eller sushi som frister.

Kongsberg Baker’n

Kongsberg Baker'n er leverer ferske bakevarer og nytrukket kaffe i hjertet av Kongsberg. Her får du et stort utvalg av lokale bakervarer i en hyggelig kafe. Vi leverer brød, kaker og andre bakevarer til bedrifter og private arrangementer. Velkommen innom!

Lampeland Bakeri & Konditori

Allerede klokken 05 på morgenen går bakerne i gang med å bake dagens ferske brød. Siden 1948 har dette stedet vært synonymt med godt håndverk og delikate fristelser.

Lampeland Hotell

Et koselig overnattingssted i Numedalen som i tillegg huser en innbydende restaurant, en sjarmerende cafe og en populær cateringtjeneste. Tre gode grunner til å sette seg i bilen.

LODO Sushi & Thai

Midt i sentrum inviteres du på en reise gjennom ekte japansk og thailandsk mattradisjon. Stolte ansatte sørger for at måltidet blir som forventet.

M&Y Restaurant

I Hvittingfoss finnes et hyggelig spisested med glimrende uteservering. Her frister menyen med utvalgte retter fra både Norge og Thailand. En jovial møteplass midt i sentrum.

Makronpikene

Koselig og hyggelig kaffebar med ordentlig god kaffe, makroner og annet påsmurt.

Marlenes Bistro

Også kalt Skrågata, dette er en matopplevelse dersom du er ute etter en bedre middag, gjerne med tilbehør fra et fremragende vinkart. Unn deg et besøk hit, men bestill bord i forkant. Du er ikke den eneste som setter pris på det lille ekstra.

Meeat Gastropub

Som navnet tilsier, her tar man kjøtt på alvor. Fortreffelige smaksopplevelser, behandlet med kunnskap om hvordan hver eneste rett skal etterlate et uforglemmelig inntrykk. Hos Meeat er øl en selvfølge, og ølmenyen er verdt et besøk alene. En populær uteservering kroner et spisested for de sultne.

Møtepunktet Café

I lune omgivelser serveres tradisjonell husmannskost, menyen kan også friste med andre moderne alternativer. Et sentralt og sjarmerende spisested i umiddelbar nærhet til Knutepunktet, der alt av busser og tog stanser innom.

MyPizza

Større pizza får du ikke på Kongsberg. Sultne mager er garantert å bli tilfredsstilt på denne klassiske amerikanske pizzeriaen, som i tillegg til real pizza kan friste med en uteservering så sentralt i byen man kan komme.

Nila Indian Rendezvous

Bokstavene "N" og "I" i ordet "Nila" representerer sameksistensen mellom det norske og indiske.... et møte mellom eldgamle indiske smaker og tradisjoner i symbiose med norske ingredienser.

Paradoxe Restaurant

Menyen i restauranten skifter med årstiden og råvaretilgang, men du sitter alltid igjen med den gode følelsen av å ha valgt rett. Egne rom for eksklusive selskap? Naturligvis. Velger man i stedet en bedre drink i loungen, kan kjøkkenet friste med spansk tapas.

Peckels Resept

I hjertet av gamle Kongsberg ligger en dårlig bevart hemmelighet. Alle vet at dette er et sted hvor erfaring og kompetanse garanterer et minnerikt måltid. Årstidene avgjør hva kokken briljerer med, resultatet er uansett imponerende. Nesten like imponerende som de historiske omgivelsene.

Peppes Pizza

Hos Peppes Pizza i Kongsberg kan du nyte maten i en koselig og uformell atmosfære. Restauranten har en variert meny med de originale klassikere; Classic Chicago og Peppes Italian på tynn bunn. I tillegg til et stort utvalg av andre retter som salater, Peppes burger og fristende desserter. Kom innom for en smakebit av ekte norsk pizzahistorie! Likt og delt siden 1970.

Restaurant Gyldenløve

Dette stedet er alltid på blokka om man planlegger en spesiell anledning. En a la carte meny som spenner fra tradisjonsrike retter til noe nytt og spennende. En staselig, men samtidig avslappet atmosfære innbyr til en aften det er fint å glede seg til.

Restaurant Opsahlgården

Alt fra egen is og sorbet til kraft og sauser blir laget fra bunnen i dette kulinariske treffpunktet i den historiske gamlebyen. I tillegg til en restaurant i det øvre sjiktet finnes også eget bryggeri samt Christians kjeller, en rustikk bar med scene og høy kvalitet begge steder.

Subway

Siden 1965 har denne amerikanske kjeden servert ferske sandwich og deilig drikke. Finnes i over 100 land, og selvfølgelig også på Kongsberg. I 2015 var Subway verdens raskest voksende franchise, test menyen selv og finn ut hvorfor.

Tandoori Masala

Indisk som inderne selv liker den. Rett fra tandoori-ovnen serveres nydelig mat, akkurat så sterk som du selv ønsker. Tradisjonelt indisk øl kan tilføyes for å virkelig gjøre dette til en middag du savner med en gang du reiser deg for å gå.

The Social Bar & Bistro

The Social Bar & Bistro er det perfekte stedet for avslappende atmosfære og en liten matbit. Her står fokus på den gode matopplevelsen i sentrum! Dette er restauranten for deg som ønsker et deilig måltid uansett om du er på jobbreise, har unnet deg noen dager på hotell med din kjære eller rett og slett har lyst til å ta med deg litt mat hjem.

Veggli Vertshus

Med dalsidene som rammer og norsk tradisjonsmat på menyen er dette et naturlig stoppested i Numedal. I 35 år har vertshuset supplert de historiske omgivelsene med omsorgsfull kokkekunst.

Vibes Coffee Bar

ViBES Coffee Bar er en intim og koselig kaffe- og vinbar i hjerte av Kongsberg sentrum.