Mer plass og mindre pendling

Flyttet fra Trondheim til Kongsberg

De flyttet først og fremst til Kongsberg fordi de ikke ønsket å pendle, og for å jobbe i Kongsbergindustrien. Mer plass i form av garasje, hus og hage var en stor bonus. I tillegg viste byen seg å by på sosiale fordeler. – Også for oss voksne har Kongsberg gjort det enkelt å møte likesinnede og få nye venner ettersom så mange er tilflyttere, sier tobarnsmoren Katrine Tyldum.

Sivilingeniøren Katrine Tyldum kommer opprinnelig fra Drammen. Før hun og mannen Tor Helge Tyldum flyttet til Kongsberg, hadde de i flere år bodd i stundentbolig i Trondheim, og var vant til små forhold.

– Den gangen gikk det jo helt greit med mindre plass, sier Katrine Tyldum.

Drømmen om mer plass

Det var mannen Tor Helge som særlig var en pådriver for det å få bedre plass og treffe likesinnede. Etter endte studier begynte drømmen om et hus og mer plass å melde seg sterkere. Det var jobbmulighetene i Teknologibyen Kongsberg som lokket spesielt sterkt, kombinert med muligheten til nettopp å oppnå drømmen om mer plass.

– Vi flyttet til Kongsberg i 2010, rett fra studentboligen. Det var en stor overgang. Boligen var ikke voldsomt stor, men allikevel mye større enn hva vi var vant til. I 2019 flyttet vi inn i drømmehuset vårt, hvor vi bor i dag. Endelig har vi virkelig plass, sier Tor Helge, som i dag jobber i Kongsberg Ferrotech, en oppstartsbedrift som har sprunget ut av teknologimiljøet på Kongsberg

Trygt og sosialt

I tillegg til at familien på fire nyter det å ha plass, er Katrine og Tor Helge også veldig glade for det trygge miljøet som eksisterer for barna (7 og 4).

– At eldstemann kan gå alene til skolen fordi skoleveien er så trygg, skaper en frihet som er veldig god for oss alle. Det er også mange tilbud knyttet til fritidsaktiviteter her, så tilværelsen i Kongsberg er full av muligheter, sier Katrine.

Familie i hagen

Katrine er tydelig på at innovasjonsmiljøet i Kongsberg er spennende i et faglig perspektiv. Det er også fagmiljøet som har gitt familien et enda større sosialt nettverk.

– Både Tor Helge og jeg er litt teknologi-nerder. Da har det passet oss veldig fint å møte andre med samme faglige bakgrunn, og knytte sosiale bånd på bakgrunn av det, sier Katrine. 

Tilflytter-vennskap

Hun forteller også hvordan det å være tilflytter et nytt sted kan fremstå noe skremmende i begynnelsen, men at hun i Kongsberg nettopp har opplevd fordelen med at de er mange i den samme båten.

– Det kan jo føles litt skummelt å flytte til et nytt sted, dersom du tenker at det kan bli vanskelig å «komme utenfra». Men for det første er innbyggerne i Kongsberg veldig mottakelige og hyggelige, og for det andre er det jo så mange andre tilflyttere her – og da finner man ofte hverandre, nettopp fordi man har felles utgangspunkt, sier Katrine.

Mange tilbud, alt i nærheten

Tor Helge driver med stisykling, og setter stor pris på de mulighetene som eksisterer i nærmiljøet. 

– Her er det umiddelbar nærhet til skogen, fantastiske sykkelstier og en krossbane som byr på spennende opplevelser, forteller han og understreker at familien også gleder gleder seg til å prøve de nye sykkelløypene som er laget i Funkelia.

Katrine fremhever også aktivitetstilbudene i Kongsberg som noe familien setter stor pris på, i kombinasjon med den enkle logistikken i hverdagen.

– Det er så mange muligheter her. Vi har skianlegg, stisykling og utallige turmuligheter – og det beste er at det er kort vei til alt. Også til jobb! Da blir det mye mindre tids-svinn i hverdagen. Vi har absolutt ikke angret på at vi flyttet fra Trondheim, avslutter Katrine Tyldum.

 

Ønsker du å realisere boligdrømmen din? Ta en kikk på de spennende boligprosjektene Kongsberg kan tilby nå!