Industripilot Kongsberg

Unik mulighet for kompetanseheving

Hva gjør Industripilot Kongsberg? 

Industripilot Kongsberg er et prosjekt som ønsker å skape muligheter og utvikling for alle mennesker med tilknytning til Kongsberg, slik at byen står sammen om å ruste seg for fremtidens industri. Ett av prosjektets overordnede mål er å sikre eksisterende arbeidsplasser, skape vekst og utvikle ny kompetanse, samt styrke norsk industri gjennom omstilling til morgendagens løsninger.

Hva er Industri 4.0?

Industri 4.0 handler om den digitale utviklingen i industrien – en utvikling som vil kreve helt nye former for samarbeid mellom maskiner og mennesker. Mens maskinene vil ta over mange tidligere manuelle funksjoner, vil mennesker i økende grad måtte sikre at dette foregår på riktig måte. Morgendagens ansatte trenger derfor høyere kompetanse på de ulike arbeidsprosessene rundt det som skjer før og etter selve produksjonen.

Kongsberg representerer ett av landets ledende teknologimiljøer – og slik ønsker vi at det fortsatt skal være. I en tid som er utfordrende for mange, er det viktig å se fremover og ruste seg for morgendagens jobbmuligheter. I den forbindelse har Industripilot Kongsberg i samarbeid med Kongsbergindustrien definert kompetanseområder som vi vet blir viktige for industrien fremover. Derfor tilbyr Fagskolen i Viken og USN nå 9 gratis kurs, hvor du kan øke din kompetanse og styrke din verdi på arbeidsmarkedet.

Kongsberg er ett av landets ledende teknologimiljøer først og fremst på grunn av menneskene her og den kompetansen de besitter. Det er vi stolte av. Ved å styrke den kompetansen og hele tiden tenke fremover, skal Kongsberg fortsatt være en viktig teknologiklynge som ligger i front og viser vei.

Vi tilbyr 9 nye kurs for deg som ønsker å styrke din kompetanse for omstilling til Industri 4.0 og den fremtidige arbeidshverdagen. Alle kursene er finansiert av Kompetanse Norge og derfor gratis, og kan gjennomføres samtidig som du mottar støtte fra NAV.

Last ned kurs-brosjyre.

Kursoversikt

Du finner en beskrivelse av kursene nedenfor – og du er selvfølgelig velkommen til å ta kontakt med oss hvis du lurer på noe. Vi håper du blir med på reisen!

Industripilot Kongsberg er finansiert av

Kompetanse Norge. Logo.

Kongsberg kommune. Logo.

Studietilbyderne i prosjektet er

Fagskolen i Viken. Logo.

K tech. Logo.

Universitetet i Sørøst-Norge. Logo.