Sjekk ut Kongsbergs beste vinteraktiviteter for familien

Vinteren kan bli like morsom, selv om årets sesong blir litt annerledes. Nyt vinterbyen Kongsberg på sitt beste, med spennende aktiviteter for liten og stor. Sjekk ut våre beste tips her! 

 

Kjør i full fart ned alpinbakken

Skimore Kongsberg ønsker dere velkommen til årets vintersesong! Ta med familien på en fartsfylt og spennende dag i skibakken. Anlegget passer for både store og små skikjørere, det er bare å sette utfor, med anleggets sju bakker finner dere løyper som passer for alle, uansett ferdighetsnivå.

Trenger dere en pause etter noen timer i bakken? Fyll på med energi og gjør dere klar til en ny runde i løypa. Hos Skimore Kongsberg kan dere nyte et godt utvalg av både varme og kalde retter. 

Skisenteret jobber kontinuerlig med gode smittevernsrutiner, slik at alle skal føle seg trygge i skibakken. Så hva venter dere på? Nypreparerte bakker venter!

Familie står på slalom. Foto.

Prøv nye ruter i skisporet

Hvite tretopper så langt øye kan se. Nypreparerte langrennsløyper i hvitt vinterlandskap. I områdene nær Kongsberg finner dere mange flotte løypenett i naturskjønne omgivelser. De mest populære langrennsløypene for barn finner dere på Blefjell, Heistadmoen og i lysløypa på Gamlegrendåsen. Her finner dere korte og lange løypenett i småkupert terreng som gjør områdene godt egnet for barn i alle aldre. 

Trenger dere en pause i skigåingen finner dere mange fine steder på veien hvor dere kan ta en velfortjent pust i bakken med appelsin, kvikklunsj og kakao. Kongsberg er et skiparadis for liten og stor, så ta med dere ski, staver og sko og prøv nye spor i nytt terreng. God tur!

 

Familie på skitur på Knuten. Foto.

Ta skøytene fatt

Foretrekker dere skøyter istedenfor ski? Da bør dere prøve ut en av Kongsbergs tilrettelagte skøytebaner. Ha det gøy på isen og skøyt om kapp, eller spill en runde hockey. 

 

Ha det gøy uten ski på beina

Kongsberg kan by på gøyale familieaktiviteter, også uten ski på beina. Ta tak i akebrettet og sett utfor bakken i en rasende fart. Kanskje dere vil teste akeføret i Hannibalbakken, som i mange år var en av verdens mest kjente hoppbakker. Sjekk ut denne eller andre akebakker i Kongsberg og ta med familien på en gøyal dag ut i det fri! 

Kanskje dere heller vil ta en svømmetur innendørs? Dere finner svømmehall i Kongsberg sentrum og i det nye idrettsanlegget Skattekista i Lampeland kun en 25 minutters kjøretur fra Kongsberg sentrum. 

Gutt aker i akebakke. Foto.

Bli med på Afterski i Geolaben

Geolaben i Smeltehytta på Norsk Bergverksmuseum inviterer til hyttestemning med mye moro i vinterferieukene! Bli med på konkurranser, se filmer eller spill brettspill, på Afterski i Geolaben finner dere aktiviteter for barna som gjør vinterferien enda litt morsommere. Norsk Bergverksmuseum ønsker store og små velkommen til gøyale dager på museet!

 

Spill e-sport hos King of the Hill 

E-sport senteret King of the Hill byr på mye moro for de som liker dataspill. Senteret holder åpent mandag til fredag for både erfarne og nye gamere. 

I vinterferieuken uke 9 arrangerer e-sportsenteret aktivitetsskole fra mandag til fredag i samarbeid med Sense Trening. Her kan barna bli med på en times fysisk aktivitet etter noen timer med gaming hos King of the Hill. 

Vil dere se mer? Finn flere opplevelser i Kongsberg!