Aking

Aking er supergøy både for liten og stor og det finnes mange bakker i og omkring Kongsberg. Ta med hele familien for en dag ute i friluft.

Foto: xxx

PERSELØKKA
Bakken har antakelig navn etter familien Pedersen som eide området på midten av 1800-tallet. Det første kjente hopprennet ble arrangert her i 1909. I mellomkrigstida var bakken samlingspunkt for byens blomstrede hoppmiljø med Ruud-brødrene i spissen.

Adresse: Håvet
Bussforbindelse: «Hent meg!»
Parkering: ved Kongsberg Skisenter, gå innover veien ved «den store grana», ca. 300 meter.

HANNIBALBAKKEN
Hannibalbakken er en nedlagt hoppbakke i Kongsberg. Bakken åpnet i 1926 og var med på å gjøre Kongsberg til en av verdens største hopp-byer. Sammen med Holmenkollen var Hannibalbakken i mange år en av verdens mest kjente hoppbakker. Siste hopp ble gjort under NM i 1996. Bakken ligger på vestsiden av byen, like ved Hannibal gruve, som den er oppkalt etter. Gruva er i sin tur oppkalt etter Hannibal Sehested, Norges stattholder mellom 1642 og 1651. Friluftsområdet er lett tilgjengelig med fine akemuligheter, god utsikt og gapahuk.

Adresse: Funkelia 
Parkering: ved Kongsberg Skisenter
Bussforbindelse: «Hent meg!»

KVARTEN-OMRÅDET
Kvarten-området ligger i Kongsberg sentrum i skråningen ned mot Lågen ved Norsk Bergverksmuseum og er mye brukt til vinteraktiviteter som aking og miniski for barn.

Adresse: Hyttegata 3, 3612 Kongsberg
Parkering: ved Norsk Bergverksmuseum

SKILEIKEN I GAMLEGRENDÅSEN
Skileik-området like ved Gamlegrendåsen skole er et populært friluftsområde for ulike typer vinteraktivitet. Området egner seg godt for å lage bål og grille.

Adresse: Gamlegrendåsen skole, Christian Sindings vei 25, Kongsberg
Parkering: På parkeringsplassen ved skolen
Buss: Brakars minibuss «Hent meg!»

JONSEKOLLEN – «SPEIDERSENTRET»
Akebakken på Jonsekollen ligger lunt til i en liten dalside ved KFUMs speiderhus ca. 1,5 km. sør for sentrum. Bakken er flittig brukt av barn og familier til aking og skileik.

Parkering: ved «speidersenteret»
Adresse: P.A. Munchs gate 2, Kongsberg
Buss: Brakars Minibuss «Hent meg!».

AKING VED LÅGDALSMUSÉET
Lågdalsmuséet ligger i kort gåavstand mot sør fra Kongsberg sentrum, nærmere bestemt på gamle Glitre Gårds løkkeområde. De skrånende slettene gir fine muligheter for aking og skileik.

Parkering: ved Lågdalsmuséet
Adresse: Tillichbakken 8-10, Kongsberg
Buss: Brakars Minibuss «Hent meg!».

 

AKEBAKKEN PÅ HEISTADMOEN
Bakken ligger lett tilgjengelig inne på stadionområdet på Heistadmoen skistadion og passer for både barn, ungdom og voksne. Her er det gode muligheter for skileik og akingen, samt en trivelig rast med bålkos i Skrimhuken.Beliggenhet: ca. 11 km. sør for Kongsberg sentrum.

Adresse: Hedenstadveien, Kongsberg
Parkering: Heistadmoen stadion, gratis
Buss: Rute 410, TE1