Semcon leverer bærekraftig designutvikling

Semcons eget verktøy, ECO-score, hjelper selskapets kunder med bærekraftig designutvikling og løsninger

Har utviklet eget verktøy

Overbruk av våre naturressurser er en av våre største utfordringer, jordens ressurssituasjon begynner å bli prekær og vi vil med denne farten gå tom for ressurser om noen få generasjoner. Semcon tar samfunnsansvar og bidrar til bærekraftig produktutvikling og innovativ design som går bort fra lineære løsninger (bruk og kast) til mer sirkulære løsninger. Semcon hjelper sine kunder i å velge mer bærekraftige løsninger, både med tanke på teknologien som utvikles men også ved å tenke helt nytt og se nye forretningsmuligheter.

Semcon har utviklet et eget verktøy, ECO-score, som er en  prosess for å designe produkter og løsninger – med fokus på miljøavtrykket i løpet av produktets hele livssyklus. Det handler om en bevissthetsgjøring og å se holistisk på løsningen i hele dets utviklingsprosess, blant annet gjennom materialvalg, muligheter for å skifte ut moduler, enkelt å reparere, enkelt å vedlikeholde osv. Altså med fokus på de syv R’ene: Rethink, Reduse, Re-use, Repair, Refurbish, Recover, Recycle. Vi har implementert denne tilnærmingen i vår produktutviklingsprosess, og vi ønsker også å komme inn i en tidlig fase med våre kunder for å kunne finne den beste løsningen før vi starter selve utviklingen av teknologien. Med utgangspunkt i kundens behov finner vi den beste løsningen både for forretningen, for menneskene og for jordkloden vår. Vi ser at bærekraft, sirkularitet og lønnsomhet henger sammen.

Det er ingen tvil om at dette er fremtiden: smarte, sirkulære bedrifter som velger og tør å tenke nytt.

Hullskater – proaktiv rengjøring av skrog med maritim robot som bidrar til renere hav og mindre utslipp. Dette er et samarbeidsprosjekt med Kongsberg Maritime og Jotun. Les mer om prosjektet her.

TINE – Elektrifisering av melkepumpen for TINE reduserer CO2 utslippet. Teknologiselskapet Semcon utviklet et elektrisk system for melkepumping som reduserer hver melkebils forbruk med opptil 5000 liter diesel per år. Les mer om prosjektet her.