Satser på drømmejobben i Kongsberg

Oppvekstvilkårene var definitivt noe som stod høyt på prioriteringslisten vår.

– Det gjør litt vondt å forlate kjent og kjært, men dette var en mulighet jeg ikke kunne gå glipp av, forteller den nye innbyggeren i Kongsberg, Camilla Brevik Hågensen.

 

Hun forlater forsvaret etter mange år, sist som Talsperson for Hæren, til fordel for nye utfordringer i Kongsberg Defence & Aerospace. Brevik sier det er vemodig å forlate jobben i Forsvaret, men at hun gleder seg over et nytt kapittel med familien i Kongsberg.

 

Oppvekstvilkår viktigst

Sammen med mannen Bjørn og barna Brage og Mie, flytter de fra Rena til en ny tilværelse i Kongsberg. Men selv om Camilla landet drømmejobben var det flere faktorer som var viktig for flyttevalget. – Når vi først skulle flytte var det viktig at plassen hadde gode tilbud for barn og ungdom. Oppvekstvilkårene var definitivt noe som stod høyt på prioriteringslisten vår, forteller den tidligere skipssjefen.

 

Et positivt inntrykk

– Vi har noen bekjente som bor på Kongsberg, og som omtaler det som et godt sted å bo med et rikt aktivitetstilbud og kort vei til det meste. Man har nærhet til fjellet og aktiviteter i hverdagen. Det du hører av informasjon fra venner og bekjente har ofte større verdi og troverdighet enn hva man kan lese seg til, forteller Brevik. Men byen var ikke helt ukjent for Camilla da familien tok valget om å flytte. – Jeg var på besøk noen ganger i Kongsberg da jeg var liten, på sommerferie sammen med besteforeldrene mine. Jeg husker godt somrene med varmt klima og badeplassen vi reiste til. På det tidspunktet bodde jeg i Bergen, så Kongsberg var på mange måter eksotisk og gitt gode minner, smiler hun.

 

Aktiv familie

Forsvarsfamilien er svært aktive og ser frem til å utforske et litt større miljø på Kongsberg. – Barna gleder seg veldig! De har drevet med turn og alpint, og det blir spennende å komme til et litt større og etablert miljø på Kongsberg. Brevik har vært alpintrener på Rena de siste fem årene og gleder seg over kort vei til bakken, og røper at hun også har lovet minsten å få begynne på ridning. Men også det varme klimaet frister familien. – Vi har tidligere bodd fire år i Finnmark, så vi kjenner at det er deilig å komme enda lengre sørover, og jeg som er hageentusiast gleder meg til å ta fatt på litt bedre forhold i hagen, forteller hun.

 

Imponert over servicen

Selv om jobb var mye avgjørende for flyttingen, forteller Camilla om et veldig positivt inntrykk av skolen og området de skal etablere seg i. – Den servicen og imøtekommenheten med den nye skolen har vært ufattelig flott! Vi har sett på det nye huset og området, og det er kjempefint! Nærhet til natur, trygg skolevei og vi har troen på at det blir den samme trygge roen som på Rena, sier hun.

 

Mer mangfold

Hun trekker frem nettverk og mangfold som en positiv faktor ved å flytte til en større by. – Jeg tror kanskje nettverket kan blir større når vi flytter en større plass. Man har flere muligheter som barn og kan utvikle seg i den retningen man vil. Det er positivt at man er en del av en større mengde med mer mangfold og muligheter til å utfolde seg på ulike området, forteller hun og peker til det store fritidsaktivitetetilbudet. Men mest av alt lengter hun etter havet og nærhet til familie. – Vi har familie i Stavern og nå har vi halvannen time kjøring i stedet for fire timer. Og så er vi litt nærmere havet. Det er deilig å tenke på, avslutter hun.

 

Teknologibyen Kongsberg trenger dyktige mennesker innenfor alle bransjer. Sjekk ut om det finnes en stilling for deg!