Badeplasser

Her finner du 8 hyggelige og barnevennlige badeplasser i Kongsberg kommune.
Rundtjern – byens nyeste badeplass

Rundtjern er tidligere drikkevannskilde, men har nylig blitt renovert og tilrettelagt for bading. Det finnes små strender, vannleker og sitteplasser. Adkomst og parkering både fra Idrettsparken og den nye gangveien fra Funkelia. Se beliggenhet og veibeskrivelse.

Jondalsdammen – liten og idyllisk, med god plass!

Badedammen består av oppdemt elvevann fra Jondalselva og ligger nord for Kongsberg sentrum. Dammen blir flittig brukt av både turister og innbyggere og har flytebrygge, grillmuligheter, lekeplass, sittebenker og toalett.  Se beliggenhet og veibeskrivelse.

Kjennerudvannet – fint for barn og unge!

Kjennerudvannet er et idyllisk skogstjern nordøst for byen på vei mot Lurdalen. Det finnes vannleker, bålplasser, sittebenker og toalett. Parkeringsplass og gode turmuligheter i området. Se beliggenhet og veibeskrivelse.

Kolsjø – skogsvann, ofte det varmeste i kommunen!

Skogsvann på Meheia, videre forbi Øksne.  Se beliggenhet og veibeskrivelse.

Passebekkdammen – populært samlingssted!

En velholdt og trivelig badedam som er et populært samlingssted, og byr på mange aktiviteter. Anlegget har stupebrett, lekeplass, bordtennis, sandvolleyball, natursti, toaletter, omkledningsrom, badstue, grillmuligheter og sittebenker.  Se beliggenhet og veibeskrivelse.

Saggrendadammen – familiens førstevalg!

Her er det et yrende badeliv på fine sommerdager, og det er soleplasser på begge sider av elva. Lengst opp i elva er det grunt og fint for de minste. Det er sandstrand og vannleker, ballnett, grillmuligheter, lekeplass, sittebenker og toalett. Universelt utformet. Det finnes også solcelle-ladestasjon for småelektronikk og EL-sykkel.  Se beliggenhet og veibeskrivelse.

Øksne – skogsvann, fint for padling og bading!

Skogsvann på Meheia som er et populært utfartssted både for bading og padling. Det er tilrettelagt for badeplass på begge sider av vannet, det finnes sittebenker, bålplass og toalett.  Se beliggenhet og veibeskrivelse.

Kongens Gruvedam – idyllisk badeperle i Gruveåsen

Idyllisk skogs/fjellvann i Gruveåsen 560moh for den som orker en gåtur først.  Adkomst fra parkering på Sachsen eller Skimore i Funkelia. Se beliggenhet og veibeskrivelse.

Se kommunens side for badeplasser i Kongsberg

Offentlige tilrettelagte og andre badeplasser. Park, idrett og friluftsliv drifter og vedlikeholder badeplassene Jondalsdammen, Kjennrudvannet, Saggrendadammen, Passebekkdammen, Øksne, Kolsjø, Rundtjern og badebrygga ved Idrettshallen på Flåtaløkka.