Badeplasser

Her finner du seks hyggelige og barnevennlige badeplasser i Kongsberg kommune.
Jondalsdammen – liten og idyllisk, med god plass!

Badedammen består av oppdemt elvevann fra Jondalselva og ligger nord for Kongsberg sentrum. Dammen blir flittig brukt av både turister og innbyggere og har flytebrygge, grillmuligheter, lekeplass, sittebenker og toalett.  Se beliggenhet og veibeskrivelse.

Kjennerudvannet – fint for barn og unge!

Kjennerudvannet er et idyllisk skogstjern nordøst for byen på vei mot Lurdalen. Det finnes vannleker, bålplasser, sittebenker og toalett. Parkeringsplass og gode turmuligheter i området. Se beliggenhet og veibeskrivelse.

Kolsjø – skogsvann, ofte det varmeste i kommunen!

Skogsvann på Meheia, videre forbi Øksne.  Se beliggenhet og veibeskrivelse.

Passebekkdammen – populært samlingssted!

En velholdt og trivelig badedam som er et populært samlingssted, og byr på mange aktiviteter. Anlegget har stupebrett, lekeplass, bordtennis, sandvolleyball, natursti, toaletter, omkledningsrom, badstue, grillmuligheter og sittebenker.  Se beliggenhet og veibeskrivelse.

Saggrendadammen – familiens førstevalg!

Her er det et yrende badeliv på fine sommerdager, og det er soleplasser på begge sider av elva. Lengst opp i elva er det grunt og fint for de minste. Det er sandstrand og vannleker, ballnett, grillmuligheter, lekeplass, sittebenker og toalett. Universelt utformet. Det finnes også solcelle-ladestasjon for småelektronikk og EL-sykkel.  Se beliggenhet og veibeskrivelse.

Øksne – skogsvann, fint for padling og bading!

Skogsvann på Meheia som er et populært utfartssted både for bading og padling. Det er tilrettelagt for badeplass på begge sider av vannet, det finnes sittebenker, bålplass og toalett.  Se beliggenhet og veibeskrivelse.