Kort vei til unik kunnskap – og til barnehagen

Teknologibyen Kongsberg trenger flere kloke hoder. Her kan du jobbe tett på verdens råeste teknologi, tett på naturen og tett på barnehagen. Se til Kongsberg, og bli med å utvikle fremtidens løsninger.

Kongsberg er i kontinuerlig utvikling. Både når det gjelder by, infrastruktur og teknologi. Utviklingen fører til et større behov for ny arbeidskraft og flere «techsperter». I den internasjonale småbyen skaper noen av verdens fremste teknologibedrifter fremtidens løsninger til alt fra det dypeste hav til det ytterste rom. Nå, og fremover, trenger vi tusenvis av dyktige mennesker – i alle bransjer.

Kort vei til en lysende jobbfremtid

Det er ikke bare arbeidsmarkedet som byr på muligheter i Kongsberg. Byen har fire fantastiske årstider, med et rikt tilbud av aktiviteter, arrangementer og attraksjoner hele året. Rett utenfor dørstokken har du nærhet til skogen og fjellet, nærhet til turer på ski, til fots og på sykkel. For deg som ser muligheten ligger alt til rette for å bo og jobbe i samme by.

Bruker du mye tid på reisevei i hverdagen? Reisevei blir fort en tidstyv som tar fra det som gir oss energi. Enten det er å hente i barnehagen, eller ta en sykkeltur etter arbeidsdagen er ferdig. I Kongsberg er det kort vei til alt. Mer tid. Mer plass. Derfor kaller vi det ikke work-life balance. Vi kaller det hverdagen. I den internasjonale småbyen kan du gå til jobb på 15 minutter, jobbe over hele verden og være hjemme til middag.

Bo og jobb i samme by

I 2021 ble Kongsberg kommune kåret til Norges beste kommune sammenlagt på tjenester mot byens innbyggere. Sterkt samarbeid og kompetansefokus har over tid fått Kongsberg i Norgestoppen. Det er stadig nye, store prosjekter på gang som vil gjøre byen til et enda bedre sted å bo. Nye boligområder, nye skoler, ny infrastruktur og andre spennende byutviklingsprosjekter.

Stadig flere har fått øynene opp for Kongsberg. Her får du 3 ganger så mange kvadratmeter for pengene, sammenlignet med sentrale strøk i Oslo. Boligpriser, trygt oppvekstmiljø, god plass og et rikt aktivitetstilbud er faktorer som flertallet har latt seg overbevise av. Dette, i kombinasjon av jobbmuligheter og unik tilgang på kompetanse og teknologi.

Les historiene fra familiene som har flyttet til Kongsberg!

Techspert på noe?

Teknologibyen Kongsberg er summen av alle som bor og jobber her. I Kongsberg har vi alltid vært opptatt av til å ta i bruk den best tilgjengelige kunnskapen og den nyeste teknologien. Samarbeid og deling av kunnskap på tvers av fagmiljøer, mellom små og store bedrifter og mellom næringsliv og skole. Slik får vi frem det beste i hverandre, og slik har vi blitt Teknologibyen Kongsberg som skaper fremtidens løsninger.

Ser du muligheten i Kongsberg?

Kanskje finner du både drømmejobben, drømmeboligen og mer tid til deg selv og familien.