Dra til Kongsberg for årets beste vinteropplevelser!

Hvitkledde trær og snødekte landskap, vinterbyen Kongsberg er stedet å dra om du ønsker vakre naturopplevelser i vinterhalvåret. Her finner du noen av byens beste vinteraktiviteter!

 

Sett kursen mot nye langrennsspor

Hvitt landskap og preppede langrennsløyper, hva er vel bedre? Utforsk Kongsbergs mange skiløyper, noen av de mest populære skiløypene finner du rundt områdene ved Knutetoppen og Sølvgruvene. Kanskje du vil bli kjent med Kongsbergs historie ved å dra på historisk skitur langs Korsveien i Gruveåsen?

Ønsker du en litt annerledes skiopplevelse? Dra på hodelykttur til den ærverdige turisthytta Knutehytta som holder åpent hver onsdagskveld. Du kan velge å ta skiheisen til toppen og gå i preparerte løyper frem til hytta, eller du kan gå en lengre tur ved å starte i lysløypa nederst ved Skimore Kongsberg. 

Kanskje du vil kombinere skitur med bytur? Flere av langrennsløypene ligger i kort avstand til hoteller, spisesteder og shoppingmuligheter. Hva med en langrennstur i det fri, etterfulgt av avslappning på GruveSpa

Menneske på ski- og hodelykttur. Foto.

 

Sett fart i skibakken

Er du en erfaren skikjører eller vil prøve alpint for første gang? Skimore Kongsberg har sju alpinbakker med ulik lengde og vanskelighetsgrad, så her finner du bakker uansett om du er nybegynner eller erfaren skikjører. Nyt friheten mens du suser nedover bakken i god fart. Når du trenger en pause er du velkommen til skisenterets flere spisesteder. 

Skimore Kongsberg følger reglene om smittevern og jobber kontinuerlig med å opprettholde gode rutiner i skisenteret, så finn frem utstyret og ta deg en tur i bakken! 

Kvinne og mann på slalomkjøring i skianlegget. Foto.

 

Bestig en topp på topptur

Toppturene er bare et steinkast unna Kongsberg. Er du glad i å bestige fjell har du flere topper å velge mellom i områdene rundt byen. Kjente områder som Blefjell, Jonsknuten og Skrimfjella byr på både skogkjøring og kjøring over tregrensene. Ta skiene fatt og opplev pudderkjøring i vakre omgivelser!  

Men du, husk å gjør deg kjent med terrenget på forhånd og sjekk for skredfare. God tur! 

Mann på topptur. Foto.

 

Vandre i hvitt vinterlandskap

Liker du best å gå på beina? Da bør du ta deg en tur i en av de mange flotte labbeløypene rundt om i Kongsberg. En labbeløype er en vintersti som blir tråkket opp eller preparert om vinteren, slik at du kan nyte en skogstur til fots i vakre, vinterkledde omgivelser selv når snøen har falt. Kanskje du vil dra på båltur eller gå en hyggelig kveldstur med hodelykt? Uansett hva du måtte føle for kan vi garantere en fantastisk fin tur. 

 

Prøv fiskelykken på isen

Flere steder omkring Kongsberg er rike på vakre, islagte fiskevann. I områder som Blefjell, Svene og Lampeland har du gode muligheter for isfiske. Du kan finne parkering ved noen av fiskevannene, men du vil få tilgang til flere vann om du velger truger eller ski. 

Pass på å ha riktig utstyr, godt med klær og gode sko, Stillestående timer på isen kan bli kaldt, et godt tips er derfor å ta med mer tøy enn du tror du trenger. Husk også å sjekke om isen er trygg før du begir deg ut på. Skitt fiske! 

Mann på pilketur. Foto.

 

Skjem deg bort på GruveSpa

Lengter du etter noen avslappende timer med spa og velvære? Få ny energi på GruveSpa med et interiør inspirert av de gamle gruvene i Kongsberg. Velg blant flere behandlinger eller kos deg i svømmebassenget, boblebadet eller badstuen.   

 

Vil du se flere aktiviteter? Sjekk ut andre morsomme opplevelser i Kongsberg