Teknologibyen Kongsberg

Kongsberg er teknologibyen, den internasjonale småbyen med sterkt fokus på utvikling og kompetanse. Her finnes noen av verdens fremste teknologibedrifter innen bransjer som subsea, maritim, forsvar, bil, fly og romfart. Løsninger på noen av fremtidens utfordringer kommer fra Kongsberg.

Teknologibyen griper mulighetene

Vi har et mangfoldig næringsliv med spennende karriéremuligheter i et internasjonalt miljø. Nærhet til og god kommunikasjon med hovedstaden gir mulighet for å nyte det gode livet i småbyen i kombinasjon med storbyens aktiviteter.

Ved å bosette deg i Kongsberg får du full pakke for et aktivt og spennende liv for deg og din familie.

Kongsberg har en teknologiindustri i verdensklasse som er et viktig fundament for hele Kongsbergsamfunnet så vel som av stor nasjonal betydning. Kongsberg er en av 12 norske næringsmiljøer som er tildelt status som ekspertisesenter, med sin ekspertise innen Systems Engineering.

Kongsberg har vedtatt ambisiøse kommuneplaner som strekker seg helt til 2030. I disse ligger det planer og ideer for hvordan byen skal vokse. Det planlegges en tett og samlet by med et levende og aktivt sentrum. Det tas grep for å utvikle en miljøvennlig by med energivennlige transportformer. Byens nye sølv er grønn ingeniørkunst. Industrien satser nå tungt på teknologi innen fornybar energi og elektrifisering av bilparken, og som kan gi nye store bidrag til Kongsbergindustriens samfunnsmessige verdiskaping.

Naturen, kulturen og teknologien gjør Kongsberg til mulighetenes by.

Foto: Akari AS

Industrihistorien

Kongsberg har en sterk historisk identitet, og har spilt en sentral rolle i norsk bergverks- og industrihistorie i snart 400 år. Kongsberg var landets nest største by på 1700-tallet (etter Bergen), og har siden 1800-tallet vært et lokomotiv i utvikling av teknologisk avansert industri.

Skibyen Kongsberg

Vi kan skilte med en flott skihistorie og store prestasjoner i hoppbakken. Slike prestasjoner har vært en positiv kraft i samfunnet som har bidratt til å styrke både Kongsberg og Norges nasjonalfølelse. I dag er dette tatt vare Kongsbergs museer, turistattraksjoner og forløperen til et avansert høyteknologisk næringsliv og kunnskapsmiljø.

Mer lokalhistorie?

Sjekk ut de ulike lokale historielagene.