10 ting å gjøre på en regnværsdag i Kongsberg

Det kan være godt å være under tak når regnet øser ned. Heldigvis finnes det mange fine aktiviteter i Kongsberg, som passer utmerket til regntunge dager.

Bowling eller kanskje Kino?

1. Bowling for alle

I Kongsberghallen finner du Lucky Bowl, hvor du kan ta med familien, kjæresten eller vennegjengen på en konkurransepreget og morsom dag.
Stedet serverer også hjemmelagde burgere “New York style” og har skjenkebevilgning.
Her ligger alt til rette for noen hyggelige timer med folk du er glad i.  
 

Se mer her

2. Se den nyeste filmen 

Det kan være godt å sette seg godt tilrette under et pledd i egen sofa for å se film, men av og til er det digg å gå på kino. Krona Kino har tre saler, og tilbyr det ypperste innen kinoteknikk og lydsystem med surroundhøyttalere i taket. Ta med deg din favorittperson og se den nyeste filmen på kino!  

Krona Kino tilbyr også dagkino, babykino og strikkekino enkelte dager i måneden.  

Se mer her

 

En smak av Kongsberg

3. Gjør maten til en del av ferien

Er det én ting byen har mye av – tro det eller ei, så er det gode restauranter.
Her kan du velge mellom flotte à la carte restauranter eller familievennlige restauranter.
Det er både innendørs lokaler og flotte uteserveringer. 

Spis for eksempel en knallgod burger hos Meeat, ta et forfriskende glass i bakgården på Christians Kjeller, få et deilig måltid fra familierestauranten Marlenes Bistro, eller nyt høykvalitets indisk på Nila. 

Se flere spisesteder her 

Opplev historien på spennende vis!

4. Opplev sølvgruvene 

I Sølvgruvene har det ingenting å si om regnet høljer ned ute. Her tar du toget 342 meter under overflaten og 2300 meter inn i fjellet for å oppleve et av Norges største bergverk, og gruvearbeidernes hverdag for 400 år siden. Det er guidede turer, som tar deg gjennom gangene i Kongens gruve og forteller historien om Kongsberg, sølvet og gruvearbeidernes liv.  

Les mer her

5. Historie på Norsk Bergverksmuseum 

Vil du vite enda mer om Kongsbergs historie kan du besøke Norsk Bergverksmuseum i Smeltehytta. Visste du for eksempel at Norsk Bergverksmuseum har verdens største samling av trådsølv? 

I den gamle smeltehytta til Kongsberg Sølvverk, som ligger rett ved fossen i sentrum av Kongsberg, finner du flere utstillinger. Blant annet Sølvverkets samlinger, sølv- og mineralutstillinger, industrihistorisk utstilling, myntverkutstilling og Kongsberg Skimuseum.  

Les mer her

Gøy på Geolab

6. Dette er en sikker vinner!

Ta med barna på en morsom og lærerik dag på Geolaben! Her formidles naturvitenskap og teknologi på en spennende og interessant måte til unge mennesker. Det er aktiviteter for hele familien, med skaperverksted og labaktiviteter. 

På Geolabben finnes Norges fineste periodesystem med 118 ulike mineraler, metaller og figurer, samt buldrevegg med klatregrep i norske bergarter, interaktive stasjoner og metallspill. 

Les mer her

Svømmehall og Kafébesøk?

7. Ta med familien i svømmehallen  

Bli våt i svømmehallen i stedet! Når regnet pøser ute, er det godt med et temperert bad innendørs. Bassenget er på 12,5 x 25 meter, med stupebrett og flere aktiviteter. Svømmehallen ligger sentralt til og er kun en spasertur unna en matbit før eller etter badet. 

 Les mer her

 

8. Nyt kafélivet til lyden av regnet 

Varm deg innendørs med en god kopp kaffe og lunsj eller deilig, fersk bakst.
Kongsberg er en kaféby, med flust av lunsjtilbud, hvetebakst og kaker i alle former og fasonger.
Sett deg ned hos Kongsbergbakern i freshe omgivelser, nyt noen spennende kaffevarianter hos EspressoHouse (med litt shopping på si), eller kjøp ferske boller hos Fattigmann, Lampeland Bakeri eller Lågen Konditori og Bakeri. Er du en doughnut-elsker, så må du for all del ikke gå tomhendt forbi Makronpikene!

Se flere kaféer her

Hva velger du?

9. Stort aktivitetstilbud på biblioteket   

På biblioteket i Kongsberg er det ofte arrangementer og aktiviteter for barn, voksne og familier. Alt fra lesestund, pusling og strikking, til jushjelp, sjakk, språkkafé og barseltreff. I tillegg er det et eget gamingtilbud for barn mellom 13 og 18 år. Og så kan du selvsagt kikke, lese og låne bøker.  

Les mer her

 

10. Finn roen på spa  

Hva er vel bedre enn å unne seg en avslappende time med velvære på en grå dag? Det er faktisk flere spa-tilbud i Kongsberg. Du kan for eksempel bestille en deilig massasjetime hos Anne Lene på Gyldenløve, eller spennende behandlinger som melkebad hos 1624 Velvære.