Norsk Bergverksmuseum

På Norsk Bergverksmuseum kan du få et innblikk i Kongsbergs gruvedrift gjennom 335 år, lære om Kongsbergs Sølvverk og få et innblikk i byens stolte industri- og skihistorie.

På Norsk Bergverksmuseum kan du få et innblikk i hvordan gruvedrift har vært gjennom 335 år. Gjenstandene og historiene i utstillingene tar deg tilbake til en tid da Christian den fjerde var konge av Danmark og Norge, og Kongsberg var Norges neste største by.

Museet i Smeltehytta

Norsk Bergverksmuseum har faste utstillinger i Kongsberg Sølvverks tidligere smeltehytte som ligger flott til i sentrum av Kongsberg, rett ved Numedalslågens bredd. Her finner du også vårt nye formidlings- og aktivitetsrom for barn og unge, Geolaben!. Her kan dere oppleve verdens største samling av gedigent trådsølv! Dere kan lære om Kongsbergs Sølvverk og få et innblikk i byens stolte industri- og skihistorie. Eller du kan komme innom for å leke i vårt nye lekerom, eller bruke vår flotte park Kvarten til forlystelse!

I tillegg kan du blant annet oppleve verdens største samling av gedigent trådsølv, norske mynter og medaljer fra 1600-tallet og frem til i dag, Krag-Jørgensen-geværet og Kongsberg våpenfabrikks historie, og den omfangsrike premiesamlingen til Kongsbergskiløperne med nærmere 5000 premier, derav 6 olympiske medaljer, til sammen 16 verdensmesterskapsmedaljer og en rekke hedersbevisninger.