Norsk Bergverksmuseum

På Norsk Bergverksmuseum kan du få et innblikk i Kongsbergs gruvedrift gjennom 335 år, lære om Kongsbergs Sølvverk og få et innblikk i byens stolte industri- og skihistorie.

På Norsk Bergverksmuseum kan du få et innblikk i hvordan gruvedrift har vært gjennom 335 år. Gjenstandene og historiene i utstillingene tar deg tilbake til en tid da Christian den fjerde var konge av Danmark og Norge, og Kongsberg var Norges neste største by.

I tillegg kan du blant annet oppleve verdens største samling av gedigent trådsølv, norske mynter og medaljer fra 1600-tallet og frem til i dag, Krag-Jørgensen-geværet og Kongsberg våpenfabrikks historie, og den omfangsrike premiesamlingen til Kongsbergskiløperne med nærmere 5000 premier, derav 6 olympiske medaljer, til sammen 16 verdensmesterskapsmedaljer og en rekke hersbevisninger.

Åpent museum

Norsk Bergverksmuseum i sentrum er åpent tirsdag til søndag fra kl. 12-16. Kom å se våre flotte utstillinger i Kongsberg Sølvverks tidligere smeltehytte. Her kan dere oppleve verdens største samling av gedigent trådsølv! Dere kan lære om Kongsbergs Sølvverk og få et innblikk i byens stolte industri- og skihistorie. Eller du kan komme innom for å leke i vårt nye lekerom, eller bruke vår flotte park Kvarten til forlystelse!

Velkommen til oss!

App som gir deg turforslag

Norsk Bergverksmuseum har utviklet en app for å formidle kulturmiljøet Kongsberg Sølvverk.

I appen kan du velge vanskelighetsgrad på turen du ønsker å gå, deretter velger du hvilke interesser du vil vite mer om.  Appen finner et utvalg med aktuelle ruter for deg, og gir deg informasjon om gruver, dammer og renner i området.

Turmål i Gruveåsen

Gruveåsen er full av spennende kulturminner som er flotte turdestinasjoner.