Sølvgruvene

Gruvetoget tar deg over 2 km. inn i fjellet til Kongens gruve.

Omvisning i Kongens Gruve

Gruvetoget tar deg 2.300 meter inn gjennom Christian 7. stoll til Kongens gruve som var Sølvverkets største. Bunnen ligger 1070 meter under dagen og 560 meter under havets overflate. Sammen med en guide kan man oppleve den spennende historien til Norges største bergverk gjennom tidene.

Bli med inn i Kongens gruve! Denne gruva leverte nesten halvparten av alt sølv som ble produsert ved Sølvverket og dette er nå museets publikumsgruve. Vi kjører gruvetoget 342 meter under overflaten og 2300 meter inn i fjellet. Kongens gruve er et unikt miljø under jord, og sammen med guiden får publikum en opplevelse utenom det vanlige og ikke minst kunnskap om Kongsbergs Sølvverks gruvedrift. Se mannskapsheiser, malmheiser, maskiner, smie og gruverom hvor man fant sølvet og opplev det fysiske miljøet i gruva gjennom temperatur, luftfuktighet og trekk, og ikke minst gjennom mangelen på dagslys!

Aktivitetsplassen

Aktivtetsplassen er en formidlingsplass for besøkende om gruvedrift. I sesong er det daglige demonstrasjoner av fyrsetting, den gamle måten å bryte fjellet på. Du kan også vaske sølv, undersøke steiner på sjeidebenken og lage din egen mynt.