Kongsberg for adrenalinsøkeren!

Kongsberg er en levende destinasjon for den adrenalinsøkende! Prøv stisykling, wakboard, gokart eller kanskje padling? Vi utfordrer deg!

Frigjør eventyreren i deg med Kongsbergs adrenalinfylte aktiviteter!

Kongsberg er en levende destinasjon for den adrenalinsøkende, med et bredt spekter av opplevelser for alle som elsker eventyr og spenning. Her finnes flere aktiviteter som vil få hjertet til å pumpe. Utfordre grenser og test ferdighetene dine. Fra store fjell til strykende elver, er Kongsberg en eneste stor lekeplass.

 

Erobre fjellene

Kongsberg er omgitt av fantastiske fjell, og er en ideell destinasjon for turgåere, klatrere og friluftsentusiaster. Knytt skolissene og begi deg ut på turer gjennom pittoreske landskap. Et av stedene du må besøke er den ikoniske fjelltoppen Jonsknuten, lokalt kalt “Knuten”, som byr på en fantastisk panoramautsikt. Finn utrolige turer på Blefjell, Skrimfjella og de mindre fjellene rundt byen. Beseir nye høyder og omfavn naturens skjønnhet.

 

Fly høyt med paragliding

Har du alltid drømt om å sveve gjennom luften som en fugl? Her får du muligheten til å oppfylle drømmen med paragliding. Opplev det ultimate adrenalinrushet når du kaster deg ut fra åsene og glir gjennom luften med ingenting annet enn en fallskjerm og vinden under vingene. De spektakulære utsiktene over Kongsbergområdet og opplevelsen av å fly, vil definitivt gi deg følelsen av å være levende og fri.

Hvittingfoss Luftsportklubb har prøvedager og kurs.

 

Fra stryk til sykkel

Gå ansikt til ansikt med elvas styrke

For vannelskeren, er Kongsbergs strykfylte elver den perfekte settingen for spennende vannaktiviteter. Fest redningsvesten, ta årene fatt og gjør deg klar for en uforglemmelig opplevelse med elverafting. Naviger deg gjennom de brusende strømmene og kjemp mot bølgene. La adrenalinet strømme gjennom årene dine i møte med nye utfordringer.

Kongsberg Padleklubb tilbyr turer og trening i elvepadling.
Tilbudene gjelder både barn og voksne.

 

Ta utfordringen med stisykling

Hvis du trives på to hjul og søker en unik opplevelse, vil Kongsbergs sykkelstier være for deg. Ta på hjelmen, hopp på en solid terrengsykkel og gjør deg klar til å utforske stiene som slynger seg gjennom landskapet. Raske nedkjøringer og utfordrende oppoverbakker – terrenget er variert, og passer for syklister på alle nivåer. Kjenn magesuget mens du suser gjennom skogsstier, overvinner hindringer og får luft under hjulene. Stisykling i Kongsberg er et eventyr du ikke vil gå glipp av.

Ta heisen opp med Skimore Kongsberg og bli med Silvertrails på nybegynnerkurs eller guidede stisykkelturer i Gruveåsen.

 

Fartsfylt konkurranse med gokart

For deg som elsker fart og moro, har Kongsberg en gokartbane som tilbyr en morsom opplevelse fylt med vennlig konkurranse. Kanaliser din indre racerbilsjåfør når du spenner deg fast i en gokart og suser rundt banen. Test kjøreferdighetene dine og konkurrer mot venner eller familie, kjemp om raskeste rundetider og den ultimate seieren. Kjenn hvordan kroppen kribler mens du kjører gjennom krappe svinger, akselererer ned lange strekk og tar igjen konkurrentene. Gjør deg klar for å gi full gass og frigjøre din indre fartsdemon i Kongsberg.

 

Kjenn magesug på wakeboard 

Fest deg på et wakeboard, grip tak i kabelen og gjør deg klar for en vill opplevelse nedover elva. Kjenn suget i magen når kabelen trekker deg over vannets overflate, og lar deg utføre ulike triks. Enten du er erfaren eller en nybegynner som ønsker å lære, tilbyr Kongsberg Wakeboarddklubb utfordringer som inspirerer mennesker i alle ferdighetsnivåer.

 

Hva venter du på? Besøk Kongsberg, og la fjellene, løypene, innsjøene og elvene bli lekeplassen din når du begir deg ut på uforglemmelige eventyr som vil etterlate deg lengtende etter mer.