Kongen og dronningen fikk jubileumsmedalje i sølv på bursdagen!

I anledning Kongsberg sitt 400-årsjubileum har Det Norske Myntverket lansert en eksklusiv jubileumsmedalje i rent sølv. Medaljen er designet for å markere en viktig milepæl i byens historie, og den ble tildelt Kong Harald V og Dronning Sonja på selve jubileumsdagen 2. mai.

Eksklusiv jubileumsmedalje

I anledning Kongsberg bys 400-årsjubileum har Norges Myntverk lansert en eksklusiv jubileumsmedalje i rent sølv. Medaljen er designet for å markere en viktig milepæl i byens historie, og den ble tildelt Kong Harald V og Dronning Sonja på selve jubileumsdagen 2. mai.

Jubileumsmedaljen er i 311 gram rent sølv med en diameter på 70 mm og preges i et opplag på maksimalt 400 eksemplarer. Hvert eksemplar blir individuelt nummerert. Kongeparet er overrakt medaljene med nummer 1 og 2.

– Det var en stor ære å gi Kong Harald og Dronning Sonja hver sin jubileumsmedalje, sier Vibece Furseth, administrerende direktør i Det Norske Myntverket.

Det Norske Myntverket har preget alle sirkulasjonsmyntene som vi har brukt i Norge i siden 1686, og frem til i dag.

For de som ønsker å sikre seg en del av Kongsbergs historie, kan man gå inn på Det Norske Myntverket sin hjemmeside hvor man finner link til bestilling –  Norges Myntverkets nettside. Her kan man også lese mer om medaljen.

Les mer om medaljen her

 

Se hvordan medaljen ble laget