— Ingen vintre er som på Kongsberg

Elsker naturen og nærområdet.

Familien Eikeland Gregusson bor i en by midt i mellom familier og venner av to grunner: God plass i boligen og jobb. Og det beste med Kongsberg er ordentlig vinter. 

— Skal jeg velge én ting som er bra, så er det at det er skikkelig vinter på Kongsberg. Det er fantastisk med ordentlig årstider, sier Ingerid Eikeland Gregusson. Ektemannen Robert er enig. For vinteren gir hele familien muligheten til å drive med noe de alle er glade i, nemlig vinteraktiviteter.

Familien Eikeland Gregusson består av pappa Robert på 38, mamma Ingerid på 40, eldstemann Simon på 10 år, Matilde på åtte år, Sofia på fem år, valpen Iris og katten Popcorn.

— Vi er masse på Kongsberg skisenter eller på langrenn. Her i Kongsberg kan vi bli med på de aktivitetene barna liker, sier Robert.
Og det er ikke rent lite. Paret trekker frem svømming, stisykling, kor, dans, snowboard, fotball, håndball… Ja, det er det de kommer på.

—De rekker ikke kjede seg, sier Robert. 

Robert er egentlig fra Lillehammer, og er vant til en god vinter. Ingerid som er fra vestlandet har savnet snø. 

— Det er fantastisk med snø og å være ute om vinteren. Man skal ikke lenger enn til Drammen hvor det er mer slaps, sier Ingerid.  

Barn på sitter i alpinbakken med snowboard

Fra nord til øst

Historien om Robert og Ingerid starter i Trondheim, hvor de studerer og gjør som studenter flest- tar seg en fest og er sosiale med venner.

Ingerid legger ikke skjul på at jentene på samfunn- og pedagogikklinjen ved NTNU var litt nysgjerrige på gutta fra de andre linjene på skolen. Hun og Robert møttes ofte i sosiale sammenhenger, via en felles venninne.

Det tok ikke lang tid før de to var et par. Under utdanningen ble Robert rekruttert til Kongsberg Maritime, og i 2008 flyttet han og noen klassekamerater i et kollektiv på Kongsberg. Ingerid på sin side gjorde ferdig sin mastergrad i Oslo.

— At jeg flyttet etter er litt tilfeldig. Jeg kom over en jobb, søkte og fikk den, forteller Ingerid. Dermed ble de samboere.

Turtelduene likte seg i Kongsberg, men de så på det som midlertidig. Ingerid ville tilbake til storbyen.

Men det ønsket ble fort borte da Ingerid ble gravid. 

Med barna kom bolig og nettverk

Da barna kom til, trivdes familien så godt i Kongsberg at det å flytte videre ikke var noe alternativ. Her var det plass, muligheter, kort vei til jobb og et godt miljø. De bodde først i et rekkehus, men fant fort ut at med en hund og en baby, så ble boligen litt for liten. 

I 2012 kjøpte de en verneverdig enebolig fra 1760. Denne ble pusset opp, men med to barn ønsket de seg til et boligfelt med flere barn. Før eldstemann startet på skolen, flyttet de til Zienersvingen. 

et dekket bord i hagen, pappa robert griller bak bordet mens mamma ingerid og datter sofia sitter paa en solseng.

Her er det god plass til familien, som i dag består av fem personer, en hundevalp og en katt. Det er en sosial gjeng som bor i boligfeltet. Blant annet har damene i gata har gått sammen om treningsgrupper. 

— På den måten får jeg dekket mye av det sosiale, sier Ingerid, og forteller at nettverket deres har blitt bygget opp gjennom jobb og på barnas arenaer.

— Har man barn, er det veldig lett å bli kjent med andre mennesker, mener hun. 

Byen midt i mellom alt

Familien Eikeland Gregusson bor ganske langt unna øvrig familie, men samtidig midt i mellom dem.

— De bor i Lillehammer, Moss og Eikelandsosen. Så vi er midt i mellom. Besteforeldrene til barna er veldig engasjerte, så de kommer ofte på besøk, sier Robert, og legger til at det er fint med litt ekstra hjelp i en travel hverdag.

— Det er kort vei til det meste. Drammen er ikke langt unna, om man vil ha litt liv og røre.Veien til vestlandet er heller ikke lang, så vi ferierer der hver sommer. Kongsberg er virkelig midt i mellom.  

Familien trives og mener Kongsberg er et godt sted å bo. Dette understrekes med topplasseringen på Kommunebarometeret målt i 2020.

— Det er mange dyktige fagfolk her, og fokus på samarbeid mellom tjenester, mener Ingerid. Ingerid er ikke overrasket over at Kongsberg scorer høyt.

Paret mener at Kongsberg kan dekke alle behov og at byen “har alt man trenger”.
— Ja, alt bortsett fra saltvann og sjø- det er vel det eneste man ikke finner her, sier Ingerid. 

— Men om man absolutt vil ha saltvann kan man sette seg i bilen og kjøre en time, sier Robert.

Morsom hverdag

Ingerid jobber i PP-tjenesten i Kongsberg og Numedal. Robert er prosjektingeniør ved Kongsberg Maritime.Hverdagen er aktiv, men ikke sånn topptur-aktiv, er Ingerid opptatt av å få frem.

Når de ikke er på jobb er de mye ute med valpen. Eller sykler med barna. Eller går seg en tur. Er det vinter finner du dem i skibakken eller på langrennski. 

— Vi var nok mer ute, tok en øl eller spiste god mat da barna var mindre, sier Ingerid.
Familien Eikeland Gregusson trives når de kan finne på ting. Som å bade i Lågen og elven om sommeren.
— Men det bør vi kanskje ikke fortelle, det er kanskje ikke lov, sier Ingerid og ler. 

Tanken om at Kongsberg er midlertidig finnes ikke lenger. Men kanskje en gang når de blir gamle, kanskje de da flytter. Bare kanskje.  

 

 

 

Fakta: 

  • Kongsberg er kåret til det beste stedet å bo i Kommunebarometerets måling fra 2020.
  • Kommunebarometeret (KB) er en måling som publiseres av Kommunal Rapport hvert år. Her rangeres alle landets kommuner etter 151 nøkkeltall, på tvers av 12 ulike sektorer. 
  • I fjor var Kongsberg på 12.plass, men har nå forbedret seg i ni av 12 sektorer.
  • Det er særlig er det forbedringene i sektorene pleie og omsorg, barnevern og barnehage som trekker kommunen opp mot toppen av rangeringen.

 

Ønsker du å realisere boligdrømmen din? Ta en kikk på de spennende boligprosjektene Kongsberg kan tilby nå!