Et nytt grønt industrieventyr

De neste 5 årene skal Kongsbergindustrien ansette 1000-vis av personer. Et nytt grønt industrieventyr er på gang - 400 år etter det første startet. Vi vil ha så mange som mulig av dem til å jobbe og bo i Kongsberg.

Kongsberg er Norges grønneste teknologiby

Høyest kunnskapsnivå i Norge og best på samarbeid og kunnskapsdeling. Norges største tetthet av ingeniører. Dette har vi gjort i 400 år og dette skal vi fortsette å gjøre de neste 400 årene. Kongsbergindustrien skal løse fremtidens behov og er en motor i det grønne skiftet i alle bransjer fra det dypeste hav til det ytterste rom. Vi trenger de klokeste hodene for å løse fremtidens utfordringer slik at verden blir mer bærekraftig.

Et nytt grønt industrieventyr påvirker hele byen

Hele Kongsbergsamfunnet er rigga for flere mennesker, men skal fortsatt være en kompakt småby med et internasjonalt preg. Det finnes veldig gode tilbud til barn- og unge med barnehageplasser og mange ny skoler. Byen og hele kommunen vil utvikle seg sammen med den globale teknologiindustrien

Den 200 år gamle forsvarsindustrien i Kongsberg var en viktig brikke for Norges suverenitet i 1814, er fortsatt en av de viktigste bærebjelkene i teknologimiljøet lokalt, regionalt og nasjonalt. Med rekordstore ordrebøker bidrar spesielt Kongsberg Defence&Aerospace til stor verdiskapning lokalt og i hele Norge. Hele Kongsberg Gruppen med Kongsberg Maritime og Kongsberg Digital opplever også stor vekst.

Nå springer et nytt industrieventyr ut fra de tradisjonelle bransjene. I og utifra Teknologibyen Kongsberg utvikles det nye og bærekraftige løsninger innen energisystemer, autonomi, mobilitet, industriell digitalisering, batteriindustri, miljøovervåkning, grønne maritime løsninger, havvind, hydrogenlagring og bærekraftige byggerier.

Teknologibyen Kongsberg trenger tusenvis av nye mennesker

Kongsberg Gruppen, Norges største software-hus, skal ansette 5000 nye mennesker globalt de neste 5 årene innen bransjer som forsvar, deep sea, maritim, luftfart, romfart og energi. Av disse blir ca. 2500 ansatt i Norge og ambisjonen er ca 1000 nyansatte med arbeidssted Kongsberg.

I tillegg har andre store teknologibedrifter som TechnipFMC, GKN Aerospace Norway, Kongsberg Automotive, Semcon, Yeti Move, Data Respons store rekrutteringsbehov i årene som kommer. Kongsberg Kommune trenger nye mennesker til en ny i sterk utvikling, Kongsberg Sykehus trenger folk. Byggebransjen, reiselivet, serveringsbransjen og resten av næringslivet i kommunen trenger folk.

Kongsberg er verdens beste by å bo i

Denne veksten får store ringvirkninger for hele Kongsbergsamfunnet, og vi trenger mange mange nye innbyggere de neste årene.

Norge ligger i verdenstoppen og Kongsberg er i Norgestoppen når det gjelder steder å bo. Ergo er Kongsberg verdens beste by. Vi er en kompakt småby med et internasjonalt næringsliv. Det er korte avstander til alt og det er trygt og godt å vokse opp her. 4 årstider, flott natur rett ved dørstokken,  nye og moderne skoler, Norges beste drikkevann, mye bolig for pengene, et verdensledende teknologimiljø i sterk utvikling, et fritids- og kulturliv i Norgestoppen, landets beste utdanningsinstitusjoner USN og Fagskolen i Viken.

Kongsberg er mulighetenes by. Velkommen hjem til Kongsberg!

Finn en spennende jobb i Kongsebrg