Flyttet til Kongsberg: En drøm for barn å vokse opp her

Her har barna det trygt og opplever stor frihet.

Kathrine Kofstad og Anders Lundquist bodde på St.Hanshaugen i Oslo da de i 2009 snublet over drømmetomta i Kongsberg. De sikret seg tomta og beholdt boligen i Oslo, inntil de to år senere flyttet til Kongsberg for å bygge egen bolig. – Vi har aldri sett oss tilbake, sier Kathrine Kofstad.

 

Kathrine Kofstad og Anders Lundquist hadde bodd 12 år i Oslo, og hadde i utgangspunktet planlagt å bli. Samtidig kjente de på ønsket om bedre plass, mer bolig for pengene, og ikke minst utsikt og nærhet til marka. Ettersom Kofstad opprinnelige kommer fra Darbu, som ligger tett på Kongsberg, var de enige om at de skulle «kikke litt» når de var der.

 

– Slike muligheter dukker ikke opp ofte

– I tillegg til våre ønsker om utsikt, plass og nærhet til marka, hadde vi snakket om at det på sikt kunne være hyggelig å bo litt nærmere familien også. Det var grunnen til at Kongsberg var på radaren, forteller Kathrine Kofstad, som var gravid med parets første barn da drømmetomten dukket opp.

 

– Det var en unik tomt, og vi gikk egentlig ikke med konkrete kjøpsplaner da, men vi forsto samtidig at slik drømmebeliggenhet ikke dukker opp altfor ofte. Tomta hadde alt vi ønsket oss, så vi valgte å gå all-in og kjøpe den relativt raskt. 

 

Fant drømmetomta i Kongsberg

– En drøm for barn å vokse opp her

Paret fortsatte deretter å bo i Oslo. Først etter 2 år pakket de seg ut av hovedstaden for godt, for å realisere boligdrømmen på tomten de hadde sikret seg. Mens huset deres ble bygget, bodde familien i en leid bolig i Kongsberg. I dag har familien to barn på 8 og 11 år.

 

– Det er en drøm for barn å vokse opp her! Huset ligger inntil marka – barna kan bare gå ned til stien bak huset og følge den fem minutter ned til skolen. Ettersom det er så trygt å vokse opp her, opplever jo barna også stor frihet, i det at de selv kan stikke ned på fotballbanen eller hvor det måtte være, sier Kathrine Kofstad.

De siste årene har Kongsberg Kommune satset tungt på nye moderne skoler der miljøfokuset har vært stort. Raumyr barneskole sto ferdig i 2015.

 

Beholdt jobben i Oslo

Både Kathrine og Anders hadde jobb i Oslo før flyttingen. I dag jobber Anders i TechnicFMC i Kongsberg, mens Kathrine beholdt sin jobb i Innovasjon Norge i Oslo. Pendlingen har fungert godt i kombinasjon med hjemmekontor.

 

– I en kort periode valgte jeg å bytte arbeidssted til Innovasjon Norges regionale kontor i Viken, men fikk senere ny stilling og jobber i dag igjen ved hovedkontoret i Oslo. Normalt, når korona ikke setter agendaen, er jeg to dager på kontoret i Oslo og på hjemmekontor de øvrige tre dagene. Det fungerer supert, forteller Kathrine Kofstad.

 

– Et eneste stort nærmiljø

Etter ti år i Kongsberg er Kathrine Kofstad og Anders Lundquist ikke i tvil om at de er hjemme. Nærheten til marka, tryggheten for begge barna og alle fordelene ved å bo i en by som ikke er for stor, overbeviste dem for lenge siden – samtidig som de nyter friheten i det å ha god plass rundt seg, både i huset og i hagen.

 

– Jeg husker også at det første som slo oss da vi hadde flyttet, var hvor påfallende kort tid ting tok! Det lo vi av. Vi var vant til å sitte mye i kø, og bare det å komme seg hjem fra jobb, handle mat eller lete etter parkering, pleide å stjele mye tid i hverdagen. 

 

– I Kongsberg er det akkurat passe lite, slik at vi i dag føler at vi bor i ett eneste stort nærmiljø. Vi har aldri sett oss tilbake, smiler Kathrine Kofstad.

 

Ønsker du å realisere boligdrømmen din? Ta en kikk på de spennende boligprosjektene Kongsberg kan tilby nå!