Byttet ut leiligheten i Trondheim med enebolig i Kongsberg

Fikk dobbelt så stor bolig med hage til samme pris.

Etter åtte år i Trondheim bestemte Veronika Søum og mannen seg for å flytte til Veronikas hjemsted, Kongsberg.

 

– Stemninga i byen har forandra seg mye siden jeg gikk på videregående på tidlig 2000-tallet. Byen oppleves dynamisk, med nye kafeer og spisesteder, forteller Veronika.

 

– Jeg hadde litt ulike følelser rundt det å flytte “hjem”, men det har bare vært positivt! Det er lett å bli kjent med folk, og jeg møter stadig mennesker fra andre kanter av landet som tilfører byen energi, sier Veronika.

 

Først da paret fikk sitt andre barn bestemte de seg for å flytte fra livet i Trondheim. – Vi bodde i en gammel bygård i tredje etasje uten heis. Vi trengte mer plass og ønsket å flytte nærmere foreldrene på Flesberg, forteller Veronika, som ikke angrer på valget etter å ha fått sitt tredje barn for 6 måneder siden. – Livet med tre gutter fra fire år og nedover er ganske intenst og hektisk, og det er supert å få hjelp og avlastning innimellom, sier hun.

 

Hus i sentrum

Da de solgte leiligheten i Trondheim fikk de dobbel så stor bolig med hage til samme pris.
– Når vi først skulle flytte, ønska vi oss et hus. Nå bor vi på Raumyr i en enebolig med stor hage, med fem minutters avstand til stasjonen og seks minutter å gå til byen. Et tilsvarende hus i Trondheim hadde vi aldri fått oss, da måtte vi flytta langt unna sentrum, forteller Søum. – Å bo så å si midt i byen føles som luksus, vi trodde nesten ikke vi kom til å bo nærmere sentrum enn det vi gjorde i Trondheim, men det gjør vi. I tillegg er det utrolig stille og rolig. Et godt sted å bo og perfekt å vokse opp med kort vei til det meste, forteller hun.

Veronika og familien byttet ut leiligheten i Trondheim med et stort hus sentralt i Kongsberg. Foto: Privat

 

Flere viktige faktorer

– Vi hadde ikke valgt Kongsberg om ikke det var jobb til oss her, sier Søum. Hun forteller at det var mange jobbmuligheter for Geir i Kongsberg som er utdannet ingeniør, og at den sentrale beliggenheten på Østlandet har vært viktig for paret. – Jeg er frilansjournalist, og da er det en stor fordel at det er lett og kjapt å komme seg til Drammen og Oslo. Da vi flytta til Kongsberg kunne Geir fortsette i jobben i Aker, og pendle til Fornebu før han fikk seg ny jobb i Teknologiparken, forteller hun.

 

En perfekt kulturby

Det står ikke på kulturtilbudet i Kongsberg, og Veronika kan avkrefte det mange vegrer seg for når man flytter ut av storbyen. – Som mangeårig kulturjournalist for Adresseavisen har jeg vært på flere konserter og kulturbegivenheter ukentlig i Trondheim. Men jeg savner ingenting i Kongsberg. For meg er det en perfekt kulturby, med varierte tilbud og aktuelle konserter og forestillinger. Og ikke minst jazzen, forteller hun ivrig!

 

Veronika har også sunget mange år i kor og gleder seg til å oppleve miljøet igjen. – Jeg spiller munnharpe og har sunget i kor siden jeg sang i Kongsberg pikekor, så etter hvert skal jeg engasjere meg i folkemusikkmiljøet og i et kor igjen. Men som småbarnsmamma er det litt begrensa hva jeg får med meg, enn så lenge, sier hun.

 

Nærhet til naturen

Men det var ikke bare kulturlivet som trakk paret ned til Østlandet. Familien gleder seg over fine turmuligheter når tiden strekker til. – Vi har ikke fått benytta oss så mye av turmulighetene ennå, men vi kan gå rett opp på Sulusåsen hjemmefra, og det er en kort kjøretur til andre turområder. Det er veldig viktig for oss begge, siden vi liker å gå på tur og være mye ute, og gjerne vil ta med oss gutta, sier Veronika.

 

Et godt barnehagetilbud 

Mange småbarnsfamilier er gjerne bekymret for barnehageplass ved flytting, men for familien har det meste gått knirkefritt. – Det er helt fantastisk å kunne velge blant barnehagene, og stort sett alltid tilbud om plass, sånn er det på ingen måte i Trondheim. Barnehagene virker jevnt over veldig bra, og at det er ledige plasser er viktig når man flytter som småbarnsfamilie, sier hun. I tillegg har familien kort vei til barneskole. – Den nye, flotte skolen på Raumyr er fantastisk, hver helg er vi der og leker på skoleplassen. Gutta får utrolig kort vei når de skal begynne på skolen, og skoleveien er trygg, det er viktig, forteller hun.

 

En oppfordring til andre

Det kan være et stort steg for å mange å flytte “hjem”, men Veronika er overbevist! – Kongsberg har alt! En by med sterke tradisjoner og unike attraksjoner som kirka og gruvene, flott natur, bredt idrettsliv, nærhet til barnehage og skoler, mulighet for hus og hage, lett å komme seg rundt, kort vei til hovedstaden og Gardermoen. Som småbarnsfamilie trenger man ikke mer, oppsummerer hun.

 

Ønsker du å realisere boligdrømmen din? Ta en kikk på de spennende boligprosjektene Kongsberg kan tilby nå!