Home Weather linked print
Your Ad Here

Kakle – en sybedrift utenom det vanlige

 title=

Et stykke oppe i Bevergrenda holder Kakle til – med innehaver  Gry Aamodt.
Navnet Kakle kommer av alle hønene som holdt hus på gården. Du har kanskje vært der og kjøpt egg tidligere? Nå er det symaskiner og fargerike kakleklær du kan skaffe deg der oppe.

Syglede og  inspirasjon

Flere og flere har lyst til å begynne å sy eller har søm som hobby. Det er moro å dele syinspirasjon og skaperglede. Kakle har holdt en del sykurs de siste årene, blant annet grunnkurs basert på egenutviklede materialpakker og kveldskurs på noen av de mer avanserte symaskinene. Et artig konsept denne høsten har vært mor og barn-kursene. Sist kurs nå i mars var huset fullt av jenter mellom sju og tolv år som skulle designe og sy sin egen kjole. Hver stilte opp med egen symaskin med følge av mamma eller mormor. Det blei en helg med mye moro og flotte resultater. Sånt er gøy!

barn og dame

Det hele startet med at innehaver Gry i sin tredje barselpermisjon var klar for å gjøre noe mer på dagtid enn barseltreff og trilleturer. «Jeg hadde behov for å holde på med noe hjemme, klare å finne roen i mitt eget hus.»

Her forteller hun om hvordan det hele startet: Jeg heiv meg på sybølgen. -rota på loftet hos mamma og fant frem noen gamle  dynetrekk fra 70-tallet etter mormor – stoffer fulle av gamle minner. Av dem sydde jeg kjoler og bukser til mine egne unger og søsteren min sine unger – og så var jeg i grunnen i gang. På mammas første symaskin, en gammel Bernina fra 1968, sydde jeg massevis av retroklær og var ganske raskt i gang med salg. Jeg laget meg merkenavnet Kakle og utvikla en logo. Og så har det i grunnen gått slag i slag. Etter et halvt års tid var jeg klar for ny symaskin. Valget falt på en robust og god mekanisk symaskin fra Janome og en overlockmaskin som gjorde syarbeidet utrolig mye mer lettvint og effektivt. Jeg var strålende fornøyd og tanken vokste frem om selv å kunne selge disse maskinene.

Høsten 2011 ble jeg godkjent som forhandler og har siden den tid solgt maskiner til både privatpersoner, bedrifter og skoler både lokalt og over nettet. Skal man selge symaskiner, burde man selv kunne ta i mot maskinene for service og reparasjoner. Jeg tenkte å delta på kurs og lære meg kunsten å reparere, men blei raskt overrumplet av min ingeniør-ektemann som mente at dette måtte da han kunne ta seg av. Mekke har han jo alltid vært glad i og symaskiner er sikkert spennende saker. Som sagt, så gjort – han lærte seg det og vi kan dermed skilte med eget serviceverksted. Vi utfører service og reparasjoner på de merkene vi selv forhandler.

Gry forteller videre at hun i butikken tilbyr kjøp av syutstyr. «Jeg har tatt inn en god del av det utstyret jeg selv bruker og er fornøyd med. Det er mange kjekke saker og dingser en har bruk for på syrommet.»

Du kan få kjøpt alt fra symaskinnåler og tilbehør til maskinene til gode arbeidslamper, sømbyster, mønster, trillekofferter og bagger til symaskinene for å nevne noe. I tillegg er Kakle  byens symaskinforhandler og forhandler merkene Janome, Elna og Baby Lock. I Bevergrenda er det stilt ut demomaskiner, ta gjerne turen innom for å se på og prøve ut maskinene

Kakleklær

Gry syr og selger klær laget av gamle retrostoffer fra det glade 70-tall. Det begynte med småbarnsklær, men etterhvert har det blitt mer og mer klær til voksne også. Kakleklær er unike klær, du finner ingen med den samme kjolen som deg selv. De er komfortable, myke og gode å bevege seg i. «Jeg er glad i friske og glade farger. Stoffene jeg bruker er myke og gode, gjerne godt brukte.» Av basis-stoffer bruker er det mye stretchvelour og ullfilt. Stoffene som preger plaggene er gjerne gamle stoffer fra 70-tallet – det går mye i fargerike sengetøy og gardiner. «Jeg elsker de spreke fargene og de herlige blomstrete mønstrene fra den tida, smiler Gry»

Kom innom og få designet og sydd ditt helt spesielle kakleplagg. Enten det er en kjole, klær til barna eller de etterhvert så populære ullfiltkåpene. Du får sydd ditt helt personlige plagg pyntet med det du ønsker deg. På kåpa kan du få filtet på et livsmotto, dine barns selvportretter eller noe annet som betyr noe spesielt for deg. Noen har fått applikert på barna sine på kjolen sin eller en figur eller ting de har et forhold til. Mulighetene er mange! «Jeg digger å skape nye unikeplagg – gjerne i samarbeid med kunden.» -Jeg syr mine egne modeller på bestilling – det er bare å ta kontakt avslutter Gry

Kjelleren i Bevergrenda er full av gamle stoffer – det har blitt et skikkelig skattekammer. Deilige fargerike sengetøy, gardiner og duker. «Jeg har tråla en god del runder på loppemarkeder – jeg er hu som står først i køen, venter ivrig på at det skal åpne og strener bestemt mot tekstilavdelingen.» Gry sier videre at hun også  har vært så heldig å få en del stoffer av folk som rydder på loft og i kjeller.  «-Det er jeg veldig takknemlig for – det er så gøy å kunne lage noe nytt av dem. Stoffene vasker jeg, stryker og sorterer etter farger. Det er skatter, de gamle stoffene.» Hun har imidlertid etter hvert innsett at hun selv aldri vil komme til å få sydd opp alt og har begynt å selge ut noe av lageret sitt. «-Det er moro å se hva andre kan trylle frem av dem. Gjenbruk er flott! Det andre er ferdig med kan få leve videre som noe nytt og spennende! » Har du noen gamle stoffer du kunne tenke deg å gi nytt liv, bare ta kontakt. «De stoffene jeg tenker at ikke passer inn her hos Kakle, har vi en avtale med Arkenstiftelsen om at blir levert til Ukraina og kan brukes der. Det er godt å vite at det vi leverer videre gis til noen som virkelig har bruk for det.»

Åpningstider og tilgjengelighet KAKLE er ikke noe vanlig butikk med faste åpningstider.  Nei der er det åpent etter avtale – og den kan gjøres både på dagtid og kveldstid 

Har du lyst til å følge Kakle videre, følg med på www.kakle.net og lik gjerne Kakle på Facebook – her legges det  stadig ut nyheter, bilder og tilbud. Har du noe å spørre om eller vil avtale tid for å ta en tur. Bare ring eller send en melding til 99228004. Du kan også ta kontakt på post@kakle.net.