Home Weather linked print
Your Ad Here

Sølvgruvene er åpne på bestilling!

 title=

Bli med på togtur inn i Kongens gruve og en spennende omvisning 342 meter under overflaten og 2300 meter inn i fjellet. Turen går gjennom gruveganger med stopp ved Kongens gruves hovedsjakt med demonstrasjon av den fantastiske Fahrkunsten fra 1881. Vi går videre innover i en strosse som er et stort bergrom hvor vi hører om utvinning av sølv og Kongsbergområdets spennende geologi. Turen videre går opp vindeltrapper, helt til toppen av strossa og videre innover gruveganger ut i Christian 7’s stoll.

I Christian 7`s stoll hører vi om bergbrytingsteknikken, fyrsetting, før vi rusler til skråplanet og hører om sosialhistorie i Kongsberg og ikke minst striden om stollkneet. Turen videre går ned skråplanet tilbake til ankomsthallen får vi reiser ut med toget.

Kle dere godt i Kongens gruve for temperaturen er ca. +6 grader. Turen på toget frem og tilbake tar til sammen 25 min og innebærer en del støy. Bruk derfor utdelte ørepropper. Gruveanlegget er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede eller besøkende med svak fysikk. Absolutt nedre aldersgrense er 3 år. Omvisningen til fots rundt i gruva tar ca. 65 min og er 800 meter lang. Turen innebærer vandring opp trapper tilsvarende fem etasjer (16 meter). Normalt varer turen i gruva ca. 1,5 timer.

Man kan bestille omvisninger i gruvene utenom de regulære avgangene inn i gruvene. Oppmøte senest 15 minutter før oppsatt togavgang. Oppmøte for togturen inn i Sølvgruvene er Malmveien 11, Saggrenda, 8 km fra Kongsberg sentrum retning Notodden. Fra Saggrenda går gruvetoget inn i fjellet og kjører 2,3 km innover til Kongens gruve hvor det er omvisning i det gamle gruveanlegget.

Prisene og avgangstider til toget finner du her

GENERELL INFORMASJON
Sølvgruvene ligger i Saggrenda, ca. 8 km utenfor Kongsberg Sentrum, retning Notodden. Adressen er Malmveien 11. Temperaturen i Sølvgruvene er ca. +6 grader. HUSK VARME KLÆR! Togturen frem og tilbake tar til sammen 25 min og innebærer en del støy. Bruk derfor utdelte ørepropper. Gruveanlegget er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede eller besøkende med svak fysikk. Anbefalt minstealder er 5 år og absolutt nedre aldersgrense er 3 år. Omvisningen til fots rundt i gruva tar ca. 65 min og er 800 meter lang. Turen innebærer vandring opp trapper tilsvarende fem etasjer (16 meter). Omvisningen foregår på norsk og engelsk.