Vil gi en unik gave til Kongsberg rådhus

Sølvtråden lappelag har et samarbeidsprosjekt om å lage en helt spesiell gave til rådhuset.

Sølvtråden lappelag lager en jubileumsgave til rådhuset

De er litt hemmelighetsfulle, de tre damene vi møter på Lågen bakeri og konditori på Vestsida. De er alle medlemmer av Sølvtråden lappelag, som i de siste månedene har hatt et stort samarbeidsprosjekt på gang.

-Vi startet å planlegge sist sommer, og bakgrunnen var at vi ønsket å gjøre noe i forbindelse med 400-årsjubileet, forteller Eva S. Johansen, Unni Andersen og Inger Bråthen.

De har siden den gang jobbet med et stort lappeteppe, som skal vise fram hele Kongsberg by, fra Knuten, til sølvgruvene, Kongsberg kirke og andre kjente bygninger i byen.

-Det har blitt kjempemye arbeid, mye mer enn vi så for oss. Vi har hatt mange ideer oppe til vurdering, vi har fått ideer underveis og det har blitt mange timer med arbeid.

Hele teppet er selvsagt laget med lappeteknikk, og det har gått med mye stoff i prosessen.

-Vi pleier å si at vi er stoffavhengige, sier damene og ler.

Sølvtråden lappelag er en gjeng syglade damer som har holdt sammen i 25 år, siden 1999. Med andre ord – også de har et jubileum på gang i år. De er rundt 30 medlemmer og møtes en gang i måneden for å sy sammen, utveksle erfaringer og vise fram produkter. I tillegg reiser de på turer og innimellom holder de kurs.

-Til vanlig syr vi alt mulig, blant annet vesker, toalettmapper, sengetepper, vi syr til Krisesenteret i byen og vi syr «Tepper som varmer», som langtidssyke barn som ligger lenge på sykehuset får til odel og eie.

Det er en sosial gjeng, stort sett godt voksne damer.

– Vil du bli med, har vi plass til flere. Du trenger ikke en gang være glad i å sy, men du kan bli det sammen med oss, reklamerer Eva S. Johansen.

Tilbake til jubileumsprosjektet. De håper at teppet blir ferdig en gang i løpet av våren. Da er planen å overlevere det til kommunen.

-Vi håper at teppet vil henge på en godt synlig plass på rådhuset, slik at mange får se det.

Vi får en liten sniktitt på et bilde, og vi kan røpe såpass at dette teppet bør du oppleve!

-Vi er veldig stolte over det vi har fått til, og vi tror og håper at det kommer til å bli et flott tilskudd på rådhuset