Studentene melder flytting til Kongsberg

Studentordningen har fått studentene til å melde flytting til Kongsberg. Over 100 studenter har meldt flytting til Kongsberg kommune etter at de nye incentivordning ble innført i januar i år.

Hjertelig velkommen skal dere være!

For litt over en måned siden lanserte Kongsberg kommune sin incentivordning for studenter. Den gikk ut på at alle studenter på Fagskolen og USN som meldte flytting til Kongsberg, fikk et gavekort på 5000 kroner.

Hittil er det over hundre studenter som har meldt flytting til Kongsberg, og det gjør ordfører Line Spiten hoppende glad.

– Dette er jo helt fantastisk. Kongsberg har som ambisjon å være en god studentby og vertskap for studentene. Vi setter stor pris alle som velger å studere og bo i Kongsberg. At så mange har søkt på denne ordningen viser bare at det er behov for slike ordninger, og at de fungerer godt, sier Line Spiten, ordfører i Kongsberg.

 

Kongsberg er en utrolig fin by å være student i

Karoline Sæterhaug Helgesen flyttet  til Kongsberg for å studere optometri, og hun stortrives i Kongsberg.

– Etter å ha jobbet noen år i en optisk forretning var det et naturlig valg for meg å studere optometri. Jeg ønsker å utdanne meg for å bli optiker. Ettersom jeg skulle studere optometri må jeg jo ærlig innrømme at jeg ikke hadde noen valg når det kom til studiested. I Norge er det kun Universitetet i Sørøst-Norge som utdanner optikere. Campus ligger på Kongsberg, så da flyttet jeg fra kystbyen Bodø sommeren 2023. Kongsberg er en utrolig fin by å være student i, og jeg stortrives her, sier Karoline.

Det beste hun vet med Kongsberg er studentmiljøet. Som optometristudent får man et unikt samhold med medstudentene. De  finner på mye gøy sammen og støtter hverandre faglig. Det arrangeres quizer, aktiviteter, karaoke og mye mye mer.

– Her er det alltid noe å finne på!, sier Karoline.

Hun er også veldig glad for at kommunen satser på studentene.

– Jeg er veldig glad for at Kongsberg kommune har valgt å satse på studentene. Incentivordningen går ut på at man mottar et sentrumsgavekort på 5000 kroner fra kommunen dersom man er student og melder flytting til Kongsberg. Det er fint at kommunen velger å gi et sentrumsgavekort, da legger man også igjen pengene i byen og støtter opp om lokale bedrifter. Man kan bruke gavekortet stort sett over alt. Jeg vil bruke det på ting jeg vanligvis ikke ville tatt meg råd til – litt shopping, frisørtime også tenker jeg å dra ut å spise med vennene mine, sier Karoline.

Eneste byen i landet som tilbyr optometri-utdanning

Joar Edvinsen tok også turen fra Bodø for å studere optometri i Kongsberg. Han er også påtroppende leder for studentsamfunnet i Kongsberg og skjenkeansvarlig på Louis Studentkro.

– Jeg ville studere optometri og Kongsberg er den eneste byen i landet som tilbyr dette studiet, sier Joar.

Han synes at Kongsberg er en fin og rolig by.

-Det er veldig bra at det er gå- avstand til det meste og at det er en rolig by.

Han er også fornøyd med incentivordningen.

-Jeg hadde ikke tenkt på å melde flytting hvis det ikke var en slik ordning, sier Joar.