Ordføreren gleder seg til jubileet!

Vi har snakket med vår nye ordfører Line Spiten og hun gleder seg masse til jubileet. Det skal løfte frem Kongsberg og gi varige verdier.

Jubileet vil gi Kongsberg en ekstra boost

Jubileumsåret nærmer seg med stormskritt, og vår ferske ordfører Line Spiten vil, som kommunens fremste representant, spille en helt sentral rolle under hele jubileumsåret. Hun har også en viktig rolle i innspurten på planleggingen, som leder av styringsgruppa.

Vi møter Line Spiten når det er rundt en måned igjen av 2023. Hun er både spent og ydmyk foran det store jubileet.

Det er klart at det blir ekstra stas å være ordfører i Kongsberg i 2024. Det at vi gjennom hele året skal løfte fram så mange ulike sider av Kongsberg, gleder jeg meg veldig til! Dette vil gi Kongsberg en ekstra boost, sier den ferske ordføreren.

Hun håper at 400-årsjubileet fører til at innbyggerne i byen reflekterer litt mer rundt Kongsbergs historie, både rundt hva som har vært og hvor vi er i dag.

-Jeg tenker jo at min generasjon og våre barn kan bli enda mer bevisst den utrolige historien vi har her i Kongsberg, slik at vi også kan fortelle den videre til senere generasjoner. Det å gjøre Kongsbergs historie mer tilgjengelig er en veldig fin mulighet vi har under jubileumsfeiringen.

Selv har ordfører Line Spiten og familien hennes en lang historie i Kongsberg. Hun har forfedre som har jobbet i gruvene og som har drevet løkkebruk på Kapermoen og Gamlegrendåsen. Kongsbergs historie er en del av hennes egen familiehistorie.

-Jeg har ikke vært så veldig bevisst min egen familiehistorie før nå, men det gir meg et spesielt bånd til historien når jeg vet at også mine forfedre har jobbet i gruvene, de har vært gjennom oppgangs- og nedgangstider i Kongsberg. Det er spesielt å tenke på.

Er det noe spesielt du ser fram til i jubileumsåret?

-Det er vanskelig å trekke fram én ting, men jeg har jo alltid vært en skijente og gleder meg veldig til K-games i Hannibalbakken. Men når det er sagt, så jeg tror virkelig alt som skjer i jubileumsåret blir verdt å få med seg. Det er så mange lag og foreninger som har så mange spennende planer.

Ordføreren håper at Kongsbergs innbyggere bruker jubileumsåret, og at hver og en oppsøker og utforsker både steder og arrangementer man ikke har vært på før.

-Jeg håper også at næringslivet, hoteller og butikker drar gode synergier på jubileet og at de griper den sjansen som dette er.

At jubileet skal gi varige verdier er viktig for ordføreren, og at man også kan bruke 2024 til å sette i gang ting som ikke nødvendigvis står ferdig i jubileumsåret.

-Jeg tror at jubileumsåret kan være en katalysator til å få til enda flere spennende ting her i Kongsberg – både arrangementer og møtesteder. Vi har alltid vært kjent for at vi er omstillingsdyktige og nyskapende, og det skal vi fortsette med å være – også de neste 400 årene.