Ny teknologi gir liv til Kongsbergs 400-årige historie

Digital guide tar deg gjennom Kongsbergs historie ved bruk av moderne teknologi!

Opplev Kongsberg historie på en ny måte!

I anledning Kongsbergs 400-årsjubileum har Kongsberg Gruppen og KDA gitt byens befolkning en unik gave som kombinerer historie og teknologi på en helt ny måte. Den nye digitale guiden består av fire ruter: Overberget, Underberget, Nymoen og Vestsiden, og den bringer byens rike historie til liv ved hjelp av moderne teknologi.

Teknologi som engasjerer og fortryller

Digital Guide benytter to hovedteknologier som moderniserer måten vi opplever historiefortelling på: Augmented Reality (AR) og Livepainting.

Augmented Reality (Utvidet Virkelighet)

Ved hjelp av AR-teknologi har flere av punktene langs rutene blitt utstyrt med 3D-objekter som gjenskaper bygninger og gjenstander som ikke lenger eksisterer. Denne teknologien kombinerer data fra den fysiske verden med virtuell data, og gir brukerne en unik mulighet til å se hvordan historiske steder så ut i fortiden. Et eksempel på dette er hjulstuen på Gottes Hülfe in der Noth, som nå kan oppleves i sin prakt gjennom AR.

Livepainting (Snakkende Bilde)

Livepainting tar brukerne med tilbake i tid ved å la dem møte kjente Kongsbergprofiler som Poul Steenstrup, Birger Ruud og Christian IV. Disse historiske figurene deler sine historier på utvalgte punkter langs rutene. For eksempel, ved punktet i Hannibal, forteller Birger Ruud om broren Sigmunds stratosfærehopp, noe som gir en levende og engasjerende opplevelse.

En helhetlig opplevelse

Alle rutene i Digital Guide er utstyrt med audioguider, tekster og bilder/videoer som supplerer den interaktive opplevelsen. Dette gjør det mulig for brukerne å dykke dypt inn i byens historie og kultur på en engasjerende og informativ måte.

Vi samarbeider med DNT. Vi ønsker at alle skal ha en fin tur, og DNT har laget egne barneløyper for turene. Barna kan gå på jakt etter merker satt ut langs løypene eller prøve seg på turbobingo.

Alle funksjonene i appen som er i regi av Kongsberg sin digitale guide er gratis, og krever ikke premium abonnement.

 

Familen Stavland/Haugland tok første turen!

Familien Stavland/Haugland var de første til å ta i bruk den nye digitale guiden, og sammen med barna sine testet de appen og teknologien. Under turen opplevde de byens historie på en helt ny måte, og barna ble begeistret over å lære om Kongsbergs rike fortid gjennom interaktive 3D-objekter og levende historiefortellinger. Barna syntes det var både spennende og gøy å se historien komme til liv, noe som gjorde opplevelsen engasjerende og gøy for hele familien.

– Det var gøy å kunne kombinere en familietur til fots med spennende lokalhistorie gjennom fortellinger og AR, det engasjerte barna. Dette må gjentas, sier Martine Stavland.

Bli med på tur!