Nå fyller vi snart 400 år!

Det er utrolig stas med bursdag og 2. mai fyller Kongsberg 400 år. Det skal markeres med besøk fra de kongelige, kake og ungdomskonserter.

Bli med på 400-årsfeiring

Kongsberg sin 400- årsdag er like rundt hjørnet og den skal feires i hele kommunen. D.D.M.M. Kongen og Dronningen av Norge vil være til stede under markeringen.

Kongeparet vil være med på feiring i Kongsberg kirke og på Kirketorget. Det vil være begrenset med plasser i kirken, og det vil ganske snart åpnes for bestilling av plass gjennom et billettsystem.

Kirketorget er åpent for alle og vi håper at så mange som mulig stiller opp og er med på å lage en fantastisk bursdagsfeiring.

Hele kongebesøket vil streames ute på Kirketorget og på kommunens nettsider.

– Vi gleder oss utrolig mye til feiring av 400-årsjubilanten, og er stolte og glade for at kongeparet ønsker å feire sammen med oss. Vi oppfordrer næringsliv, butikker og restauranter til å markere bursdagen på sin måte, og håper at folk er flinke til å benytte seg av tilbudene i Kongsberg denne dagen, sier Laura Sletbakk prosjektleder for Kongsberg 400.

Bursdagen vil også by på kake og kaffe flere steder i kommunen, rosenedlegging og ungdomskonserter på kvelden.

Vil ha med næringslivet!

Vi oppfordrer næringslivet til å pynte med blomster og norske flagg. Det er spesielt hyggelig om butikker og restauranter pynter til den store dagen. All pynt mot offentlige fortau må stå inntil veggen. Det hadde også vært utrolig hyggelig med pynta kontorlokaler over hele byen og at alle feirer dagen med litt kake og gjerne pølser til lunsjen!

– Jeg håper at alle med flaggstang flagger den 2.mai og jeg gleder meg til å se hele byen skinne på 400-års dagen, sier Laura.

Det jobbes fortsatt med siste finpuss av programmet og vi ser frem til å feire dagen sammen med dere.