Lover trøkk og moro på Jubeldans

Er du glad i folkemusikk og gammeldans, bør du sette av 13. januar i kalenderen.

Jubeldans på Kongsberg Musikkteater

OBS! Dette arrangementet er ferdig, men trykk på lenken under for å finne andre arrangementer som passer for deg!

 

13. januar går nemlig Jubeldans av stabelen, og det blir et fyrverkeri av et arrangement, hvor du får danset og hørt på flott folkemusikk en hel kveld. Det skal danses i seks og en halv time!

-Det blir bare en halvtimes pause, og det er når vi skal spise jubelkake, sier Aud Drotningsvik og Oddbjørn Lunn i Leikarringen BUL Kongsberg, som er arrangør.

Jubeldans arrangeres ikke bare på grunn av Kongsbergs 400-årsjubileum. Også Leikarringen kan feire dette året. I 2024 er det nemlig 100 år siden Bondeungdsomslaget (BUL) starta leikarring. BUL i Kongsberg blei stifta i oktober 1923, og i 1924 blei Leikarringen stiftet.

-Vi i Leikarringen har hatt 20. dagsfest som en årlig tradisjon, som vi holder rundt 20. dag jul. I forbindelse med jubileumsåret fant vi ut at vi ville gjøre noe ekstra, forteller Aud Drotningsvik og Oddbjørn Lunn i Leikarringen.

Derfor arrangerer de i år en storstilt dansefest for alle i Kongsbergs storstue, Kongsberg Musikkteater. Hele fire orkestre skal spille opp til dans: Farande Fant, Drønn, Jennys og Kongsberg Trekkspillklubbs Toraderlag. Det blir gammeldans og innimellom noen økter med turdans, sangdans og bygdedans.

-Vi kan love en helaften der dansefoten ikke får fred et sekund! Det blir både fart og driv, trøkk og drønn på dansegulvet, hele kvelden, forteller Aud og Oddbjørn.

De legger til at det er fullt mulig å komme for å høre på den flotte musikken, dersom man av ulike grunner ikke kan danse.

I forbindelse med Jubeldans, har Leikarringen funnet fram et helt spesielt sceneteppe, som ble laget i forbindelse med Landskappleiken på Kongsberg i 1998. Dette er et maleri av Kronene i Håvet. Jubeldans-festen blir åpna med Kongsbergsangen som tema for dans og musikk.

– Invitasjoner er sendt ut til store deler av Østlandet, og vi håper det blir fullt med danseglade folk i Musikkteateret. Dette blir virkelig en begivenhet du ikke vil gå glipp av!