Laura begeistra formannskapet!

Et samlet formannskap lot seg begeistre når prosjektleder for jubileet Laura Sletbakk fortalte om planene for jubileumsåret!

Politikerne gleder seg til feiringen: - Helt fantastisk å høre om!

Denne uken presenterte prosjektleder for 400-årsjubileet, Laura Helene Sletbakk, planene for 400-årsfeiringen for det nye formannskapet i Kongsberg.

Det var et begeistra formannskap som fikk høre om planene for jubileet.

For en deilig start på dagen! Dette var helt fantastisk å høre om – dere har organisert dette på en helt genial måte, kommenterte varaordfører Just Salvesen.

Prosjektleder Laura Sletbakk tok politikerne raskt gjennom Kongsbergs 400 år lange historie, og oppsummerte hvordan jubileet skal feires: Det blir feiring hele året gjennom, fra åpningsseremoni på Kirketorget 24. januar, til julegrantenning på samme sted 1.desember. Målet med feiringen er å vise fram mangfoldet i kommunen og forsterke de arenaene som allerede finnes fra før. Hele året skal det feires – og i hele kommunen – ikke bare i Kongsberg by. Feiringen skal gi en kollektiv gåsehudfaktor!

Det hele sparkes altså i gang på Kirketorget 24. januar, med en spektakulær jubileumsåpning, der landets fremste kunstnere innen regi, lyd-, lys- og videodesign sammen med lokal og profesjonelle aktører vil skape en uforglemmelig forestilling. Så går det slag i slag med Glogerfestspillene, Kongsbergmarken, K-games, bursdagsfeiring 2. mai, Kongsberg Agenda, Kongsberg jazzfestival, Bygdedagen i Jondalen, Sandsværdagen, Hvittingfossmarken, Elvelangs, Kongsberg krim og julegrantenning på Kirketorget. I tillegg til dette har lag og foreninger masse andre og spennende planer.

Jeg slutter meg til det Just Salvesen sier. Dette gleder jeg meg virkelig til. Å ta feiringen gjennom hele året, tror jeg er lurt, sa Terje Navjord Jensen.

Kongsberg kommune bruker ti millioner kroner på feiringen, og politikerne ville vite hvordan pengene skulle brukes. Prosjektlederen fortalte at det blant annet er satt av to millioner kroner til en tilskuddsordning, der alle frivillige lag og foreninger i Kongsberg kan søke om tilskudd til gjennomføring av konserter, forestillinger, utstillinger og annet. Det går også med en del penger til åpningsseremonien samt øremerkede tilskudd til de etablerte arenaene som skal forsterkes, forklarte Sletbakk.

Jeg har vært mye rundt og fortalt om jubileumsfeiringen, og jeg føler at det er stort engasjement for jubileet i absolutt hele kommunen. Det er mange som har planer om å gjøre noe ekstra i forbindelse med jubileet, og det gleder oss at så mange tar eierskap til jubileet, sa Sletbakk.