Kongsberg Teaterlag: Mordet på maskinbygger Roolfsen

Kongsberg Teaterlag feirer også byjubileet og inviterer Kongsberg sin befolkning til den gode gamle krimhistorien om "Mordet på maskinbygger Roolfsen"

Mordet på maskinbygger Roolfsen

For nøyaktig 185 år siden satt skolebestyreren og forfatteren Maurits Hansen i rektorboligen på Tråkka og skrev det som skulle komme til å bli verdens første detektivroman: «Mordet på maskinbygger Roolfsen».

Handlingen er lagt til 1700-tallets Kongsberg, og vi blir kjent med ulike sosiale miljøer i byen, både Bussedalens skjenkestuer, oberberghauptmannen og hans hustru og med byfogdens samvittighetsfulle arbeid. Et mord blir begått, en etterforsker settes på saken, flere personer blir trukket inn som mistenkte, nettet snøres gradvis sammen om den skyldige, som tilslutt blir avslørt.

Kongsberg Teaterlag har satt opp stykket tidligere, i 1995 og i 2004.

– Vi i teaterlaget ønsket å markere byjubileet med en sikkerlig krimhistorie fra 1700-tallet i Kongsberg. Vi lover deg en minneverdig forestilling og håper på å se deg på Energimølla i mai, sier Arve Fretheim i Kongsberg Teaterlag.

De som er med: Thorbjørn Save, Tommy Johansen, Svein Lurås, Stein O. Rasmussen, Ingvild Åbyholm Russell, Kjersti V. Weeden, Lise Beate Ramberg, Mari Evjen Jørstad, Anne-GretheHerland, Karete Fjelldalen Lurås, Kenneth Flatin, Erlend Flatin, Brage Nordin Hustveit, Henrik Gunnestad Carlsen, Morten Løvdal.

Dette er en kriminalhistorie fra 1700-tallets Kongsberg, etter en roman av Maurits Hansen – dramatisert av Arve Fretheim.

Spilledatoer:

Premiere: 4.05.

Forestillinger 06.05, 07.05. 08.05.