Kongsberg Soroptimistklubb: Jubileumsfeiring med Bruktkjolesalg

Allerede høsten 2021 ble Kongsberg Soroptimistklubb, sammen med andre lag og foreninger, invitert til å diskutere byens 400-årsjubileum. Klubbens fokus ble raskt bruktkjolesalget under jazzfestivalen i juli 2024.

Så tidlig som høsten 2021 ble alle lag og foreninger i Kongsberg, inkludert Kongsberg Soroptimistklubb, invitert til musikkteateret for å diskutere byens 400-årsjubileum. Fokus var på et utvidet «Elvelangs» i september 2024. Etter en intens idémyldring kom mange spennende og ambisiøse forslag frem. Representanter fra Kongsberg Soroptimistklubb tok disse ideene tilbake til klubbens 400-årskomité, bestående av Aud Sperle, Rut-Merete Høiberg og Kari Fossan Ruud.

Fokus på Bruktkjolesalg

De konkluderte raskt med at «Elvelangs»-prosjektet var for omfattende for deres klubb, som har rundt 20 medlemmer, hvorav færre er aktive. Aud Sperle i Soroptimistklubben satte ord på det.

– Dette blir for omfattende, vi må  ha 400-års fokus på et arrangement vi kan, nemlig bruktkjolesalget under jazzfestivalen, sa Sperle.

Nå planlegger de  bruktkjolesalg i Storgata 11’s bakgård, med inngang ved Makronpikene og portrommet ved siden av Martines i 17. mai-gata, fredag 5. og lørdag 6. juli.

400-års Jubileumsfokus

Selv om bruktkjolesalget ikke er nytt, vil vi ha et spesielt fokus på byjubileet:

  • Alle selgerne vil være kledd i klær som kvinner gikk i for 400 år siden: sorte skjørt, like seler, bluser og sjal.
  • De har spesiallagde poser med en blanding av soroptimistlogoen og jubileumslogoen, designet av Silje Holter.
  • Alle som kjøper en kjole får en gul eller blå makron (soroptimist-fargene) på kjøpet.
  • Den som kjøper kjole nr. 100, 200 osv. får et jubileumskrus.
  • Besøkende får også jubileumsgodteri, og det vil være jubileumsbannere ved begge inngangene.

Gruppa har satt seg et hårete mål om  å selge 400 kjoler under jubileet!

De har samlet inn kjoler fra fjern og nær, med bidrag fra familie, venner, Sandefjords sanitetsforening og idrettsforeningen Runar, som alene har bidratt med 50 kjoler.

– Vi oppfordrer kvinner i alle aldre til å besøke den koselige bakgården der kjolesalget foregår. Her finner du kjoler i alle farger, størrelser og fasonger! Kom innom og få hjelp av de blide og pratsomme soroptimistdamene. Sjansen er stor for at du finner noe du faller for, og det til en rimelig penge, sier Kari Fossan Ruud i  Kongsberg Soroptimistklubb

Hva er en Soroptimistklubb?

Den første norske soroptimistklubben ble startet i 1933, og Kongsberg-klubben ble etablert i 1951. Vårt overordnede mål er å arbeide for å bedre kvinners og barns liv verden over, spesielt i land med dårlige levevilkår. I 1985 startet de norske klubbene et utdanningsfond som bidrar til utdanning, kurs og opplæring for kvinner, med mål om at de skal kunne klare seg selv. Inntekten fra kjolesalget går i sin helhet til dette utdanningsfondet.

Foran fra høyre: Kari Fossan Ruud,Oddveig Stevning, Rut Merete Høiberg og Nagnhild Tonstad