– Kongsberg har alt vi trenger

Flyttet fra Island til Norge

I 2011 jobbet islandske Dagmar Egilsdottir i kaffebaren på Kongsberg Maritime. Allerede da visste hun at hennes egentlige ambisjon var å stå på den andre siden av disken. I dag er hun siviløkonom i Kongsberg Maritime og bor med familien i Kongsberg – byen som begeistret henne for ti år siden og aldri slapp taket.

 

Det var jobbmulighetene i Norge som fikk Dagmar Egilsdottir til å forlate Island i 2009, da landet for alvor kjente finanskrisen på kroppen. Hun flyttet først til Bolkesjø, deretter gikk ferden til Notodden. 

 

Etterhvert fulgte også broren etter til Norge, og Dagmar stilte opp da han trengte hjelp til å finne jobb.

 

– Jeg skaffet broren min en jobb i Kongsberg, og allerede da tenkte jeg: «Dit vil jeg også!». Byen var ideell for småbarnsfamilier, og i tillegg virket Teknologiparken veldig forlokkende på meg. Etterhvert klarte jeg derfor i første omgang å få meg en jobb i kaffebaren på Kongsberg Maritime, ler den engasjerte islendingen.

 

God plass, mye bolig for pengene og trygt oppvekstmiljø 

I følge Dagmar vurderte hun og mannen på et tidspunkt andre bosteder enn Kongsberg. Men begeistringen for Teknologibyen Kongsberg vant.

 

– Det er deilig å kjenne at man har god plass der man bor. I tillegg kan barna leve og bevege seg med så stor frihet her, nettopp fordi hele stedet er så trygt. Da trenger jeg heller ikke bekymre meg for dem, og da har vi det jo som plommen i egget alle sammen, smiler Dagmar.

Utover de profesjonelle mulighetene i Teknologiparken, understreker Dagmar også hvordan byen som helhet, med sine tilbud, var avgjørende for valget deres. 

 

– Vi har fått mer bolig for pengene enn vi ville ha fått i større byer, og vi trenger ikke reise langt for å gjøre noe av det som er aller viktigst for oss; vi kan gå rett over gata og plukke blåbær, vi kan dra og bade, vi kan boltre oss i naturen – vi har alle muligheter nærmest rett utenfor døra. Jeg har selv vokst opp i en liten by, og husker hvor trygt jeg opplevde det som barn. At våre egne barn (15 og 8) nå kan vokse opp på samme måte, setter jeg stor pris på, sier Dagmar.

 

Drømmen om Teknologiparken

I 2014 inntok Dagmar skolebenken. I 2019 var hun ferdig utdannet siviløkonom, og dermed var tiden i kafeen definitivt over.

 

– Å jobbe i Kongsberg Maritime var drømmen, og jeg trives fantastisk godt på arbeidsplassen min. Det er ingen tvil om at det er i Kongsberg Maritime jeg skal være. Å samarbeide med teknologer og dyktige mennesker gjør meg utrolig engasjert og motivert. Det er givende på alle måter, sier Dagmar.

 

Da hun dro fra Island i sin tid, hadde hun opprinnelig en plan om å bli i Norge i ett år. Nå lever familien på fire i Teknologibyen Kongsberg på tiende året.

 

– Man kan trygt si at det oppholdet er blitt forlenget, men jeg ønsker meg på ingen måte tilbake, sier Dagmar.

 

Ønsker du å realisere boligdrømmen din? Ta en kikk på de spennende boligprosjektene Kongsberg kan tilby nå!