Erna Solberg og Alexander Stubb

Kongsberg Agenda skapte resultater

Det første Kongsberg Agenda noensinne ble gjennomført i uke 25 med over 170 arrangementer. Alle tilbakemeldinger så langt tyder på at dette har vært en suksess. Evalueringen er i full gang.

Teknologibyen Kongsberg ble satt på kartet

Over 170 arrangementer innen teknologi, industri, næringsliv og kompetanse ble fylt opp av mennesker fra fjern og nær. I ukene i forkant av Agenda ble det skrevet artikler og publisert innhold i mange kanaler, og det ble annonsert i media og Kongsbergindustrien jobbet på spreng for å gjøre Kongsberg Agenda kjent blant målgruppene. Vi ønsket nasjonale bedriftsledere, forenings Norge, politikere og teknologer til Kongsberg.

Målsetningen var å sette Kongsberg på kartet som teknologibyen.

I tillegg ble lokalt næringsliv og innbyggere mobilisert. Agenda skulle fylle byen med liv.

Digitale resultater

Siden lansering av websiden Kongsberg Agenda 12.mai har vi hatt 23.000 besøkende. Disse har i hovedsak kommet fra Oslo, Drammen og Kongsberg regionen, men også noen fra Seoul, Madrid og Gdansk. Veldig mange av disse har funnet websiden fra organiske søk og sosiale medier, dvs. at de har hørt om oss et annet sted.

Ca. 2000 har begynt å følge Kongsberg Agenda på sosiale medier og nesten 300 har meldt seg på nyhetsbrev. I 2023 vil det derfor bli enklere å nå målgruppene. Laagendalsposten skrev 39 artikler om arrangementet. Jungeltelegrafen har gått i etterkant og det kommer kommentarer fra mennesker i norsk næringsliv, kommuner og politiske miljøer som har hørt bra ting om Agenda.

Vi vet ikke hvor mange mennesker som var i Kongsberg disse dagene, men stemningen var god og mange arrangementer var godt besøkt. Men vi er alle enige om at det er plass til flere.

Teknisk Ukeblad ved redaktør Jan Moberg skrev en flott artikkel i etterkant av Kongsberg Agenda. Denne kan du lese her, https://www.tu.no/artikler/kongsberg-er-og-blir-en-teknologiby/520859

Over 170 gratis arrangementer

På kort tid ble over 170 arrangementer stablet på beina. Alt fra toppmøte med ledende politikere og industritopper til LEGO konkurranser for barn og symesterskap. Fellesnevneren var teknologi og bærekraft og hvordan dette setter premissene for Norges industrielle utvikling. Nesten alle arrangementer var gratis. Lokal og nasjonal industri og næringsliv kastet seg rundt og satte sammen et spennende og variert program. Det ble vist fram teknologi, kunnskap ble delt og diskutert og mennesker møttes.

 

Økt omsetning i sentrum

Byens butikker og serveringssteder meldte om stor økning i omsetningen. Noen hadde en dobling av omsetningen i forhold til samme uke i fjor. Hotellene hadde godt belegg, Lunds Tivoli dro folk til Kirketorget hver dag og lag og foreninger hadde mye besøk lørdag i Magasinparken.

Mange aktører som ikke var med på årets arrangement, har allerede meldt sin interesse for neste år.

En liten folkefest

«Jazzgata» utenfor Grand Hotel var full av liv og røre flere kvelder. Bigbang og Madcon skapte liv med gratiskonserter onsdag- og torsdagskvelden. Christians Kjeller, Bykroa, Golfbanen og Privat Café og Bar hadde konserter og andre arrangementer.