Fra venstre: Birger Steen fra Hannibalbakken & Ruud-hyttas venner, Hanne Snipen fra Kongsberg Freestyle klubb og Olav Bjella Stavn fra K-Games (Snowstock). Foto: Amedia

K-Games skal lage ny skihistorie i Hanibalbakken!

9. mars skal det bli sikkelig skifest i Kongsberg og det skal gjengen back Snowstock stå for.
Fra venstre: Birger Steen fra Hannibalbakken & Ruud-hyttas venner, Hanne Snipen fra Kongsberg Freestyle klubb og Olav Bjella Stavn fra K-Games (Snowstock). Foto: Amedia

Klar for ny skihistorie under selveste jubileumsåret!

Uken etter Kongsbergmarken er det et fantastisk idrettsarrangement som står for tur, nemlig K-Games. Det hele skal skje i den historiske Hanibalbakken.

Det er bare å sette av 09.mars, for dette vil bli en sikkelig skifest!

Olav Bjella Stavn vil lage en feiring av vinteridretten under jubileumsåret.

– Dette bidrar til muligheten til å arrangere ett arrangement der vi henter tilbake historien og sammen med våre lokale idrettslag står sammen for en felles jubileumsfeiring. Hvor vi skal feire vinteridretten og markerer stolt Kongsbergs 400-årsjubileum med å skape nye idrettsøyeblikk på historisk grunn, sier Olav Bjella Stavn som er ansvarlig for K-Games og Snowstock.

Mange er med

Det har vært mange gode bidrag til å gjøre dette arrangementet mulig.

-Samarbeidet med jubileet gir en flott mulighet til å jobbe enda tettere og mer på tvers av organisasjoner, frivillige, kommunen og næringslivet. Gjennom felles innsats kan vi utnytte ressursene våre bedre, sette bærekraftige mål og styrke samarbeidet rundt frivilligheten, sier Olav.

Deltakende organisasjoner under K-games er Kongsberg Idrettsforening, Snowstock, Kongsberg 400, Kongsberg Freestyleklubb, Knuteløpet, IL Skrim, og Hannibalbakken- og Ruudhyttas venner.

Mye spennende som skjer

Publikum kan se fram til hopprenn, alpintrenn, freeski og snøbrettkonkurranser, alt i og rundt Hannibalbakken. Arrangementet starter opp lørdag 09. mars klokken 12:00 med en tradisjonell åpning, etterfulgt av konkurranser med inviterte nasjonale og lokale utøvere innen de respektive skidisiplinene: hopp, alpint, freeski og snowboard.

Alle konkurransegrenene blir filmet og vist på storskjerm og streamet direkte. I tillegg vil det være musikkinnslag og ulike publikumsaktiviteter gjennom hele dagen. Arrangementet avsluttes 17:30 med et «drønn fra fjellet».

Vil ha med publikum

K-Games vil  opppfordre alle til å gjøre seg kjent med skiløyper, labbeløyper, busstider og pakke en god sekk med varmt tøy og drikke.

En detaljert nett brosjyre med all informasjon kommer nærmere arrangementet.

– Vi er svært stolte av å kunne legge vårt arrangement nettopp til Hannibalbakken, som er vår skihistoriske vugge, under jubileumsfeiring. Vi håper at vi kan gjenskape en folkefest og at arrangementet i sin helhet kan bidra til å videreføre stoltheten i vår skihistorie til kommende generasjoner, Sier Olav Bjella Stavn ansvarlig for K-Games Snowstock.