Første episodene av Jubileumspodden er ute!

I forbindelse med jubileet skal vi lage podkaster i samarbeid med Kongsberg bibliotek. De to første episodene er nå ute og de handler om Kongsberg 400 år og sølvfunnet på Kongsberg.

Kongsberg 400

I 1624 er det 400 år siden Kongsberg ble grunnlagt av kong Christian IV. Det skal feires gjennom hele 2024! Mange arrangementer er allerede på plass, noen er under planlegging, og noen ideer har kanskje du? Hør mer om alt som skal skje i denne episoden, der biblioteksjef Oda Cornelia Knudsen samtaler med leder av Kongsberg 400, Laura Sletbakk.

Sølvfunnet på Kongsberg

I juni i år er det 400 år siden Helga Verp og Jakob Grosvold fant sølv i Sandsvær, og Sølvverket ble opprettet allerede i oktober samme år. Men hvordan var det egentlig i området vi kjenner som Kongsberg den gangen? Hvordan så det ut? Hva levde folk av, hvor mange var de og hvor lang tid tok det å reise til nærmeste sted? Hør mer om Kongsbergs historie i denne episoden, der biblioteksjef Oda Cornelia Knudsen samtaler med prosjektleder Laura Sletbakk og historiker Bjørn Ivar Berg.
Podkastene er lagt ut følgende steder: