Helga og Jakob & dragesølvet: En magisk reise gjennom Kongsbergs historie for alle generasjoner

Pianostredet Figurteater har begeistret publikum i alle aldre med forestillingen "Helga og Jakob & dragesølvet". Gjennom forestillinger på marken, skoler og sykehjem har de brakt Kongsbergs mystiske historie til live som en del av byens 400-årsjubileum.

Pianostredet Figurteater fortryllet alle generasjoner i Kongsberg

Pianostredet Figurteater har hatt forestillingen om «Helga og Jakob & dragesølvet» på marken, skoler og på sykehjem i anledning Kongsbergs 400-årsjubileum. Forestillingen tar publikum med på en reise gjennom byens mystiske opprinnelseshistorie, full av magiske vesener og spennende hendelser.

Marken: En perfekt scene

Forestillingen ble spilt på Kongsberg Marken, et arrangement nesten like gammelt som byen selv. Publikum fikk en fantastisk opplevelse av historien om «Helga og Jakob & dragesølvet» i det historiske Bergseminaret.

Barneskoleturné

De besøkte alle barneskolene i Kongsberg, og ble mottatt med stor entusiasme.

– Å spille for engasjerte 1.-4. klassinger ga forestillingen en ekstra dimensjon, og det var en glede å se barnas reaksjoner og deltakelse, sier Håkon Mørland i Pianostredet Figurteater.

Generasjonsmøter

Pianostredet Figurteater mener at teater kan skape viktige møtesteder. Ekstra spesielt var det å samle byens eldste og yngste generasjoner rundt vår felles historie.

– Takk til sykehjemmene som ordnet sitteplasser og is til beboere og barn, samt barnehagene som besøkte sykehjemmene for å se på forestillingen, sier Mørland.

Forestillingen «Helga og Jakob & dragesølvet» har vært en suksess. Pianostredet Figurteater og vi i Kongsberg 400 takker alle som har bidratt til å gjøre dette mulig. Gjennom magi og mystikk har historien om Kongsberg blitt levende for både unge og gamle.