For en feiring av Kongsberg!

På selveste 400-årsdagen fikk vi besøk av de kongelige, vi fikk Kongsberg sin historie levert på 400 sekunder, flotte kulturinnslag og utrolig nydelig vær.

For en feiring og bursdag!

Da Kongsberg feiret 400-årsdagen, var Kongsberg samlet enten folk var i kirken, på Kirketorget eller om de feiret på sine arbeidsplasser, skoler, sykehjem, hjemmene sine, eller ute i sentrum på butikker og kjøpesenter.

Kongsberg kirke var fullsatt, og det var rundt 6000 personer ute på Kirketorget. Det var norske flagg, smilende fjes, og en skikkerlig folkefest.

Det ble en fantastisk dag med nydelig vårvær. Kong Harald og dronning Sonja kom, det var flotte kulturinnslag, tale av ordfører og Kongsbergs historie ble fortalt på 400 sekunder. Det ble også servert kake, pølser og is! I tillegg fikk kongeparet en kjøretur i en autonom buss.

Ikke minst, ble det allsang på Kongsbergsangen!

På Smeltehytta var det flere aktører som solgte fine, lokalproduserte produkter. Det ble servert kake til de fremmøtte, og det var en nydelig atmosfære hvor folk samlet seg for å prate om den store dagen.

Ulefos lanserte sitt prosjekt «Vannets Kretsløp» i gågata og overrakte et gjennomsiktig glasslokk til Kongsberg kommune.

På Stortorvet og Berjasenteret var det aktiviteter for barn, i tillegg til kake og popcorn!

På kvelden var det ungdomskonserter på Energimølla og fest på Privat.

-400-årsdagen ble den folkefesten vi alle hadde håpet på, og det var selvfølgelig ekstra stort at kongeparet var med og feiret. Tusen hjertelig takk til alle som møtte opp og bidro til en fantastisk bursdagsfeiring, og til dere som hadde egne feiringer på arbeidsplasser, skoler, barnehager og sykehjem. Nå gleder vi oss til fortsettelsen av jubileumsåret, sier Laura Sletbakk, prosjektleder i Kongsberg 400.

 

 

Frivillige fra KVS

Mange å takke!

Det har vært mange i sving for å skape den magiske atmosfæren.

Først og fremst vil vi takke alle våre samarbeidspartnere:

Kongsberg Jazzfestival, Kirkekontoret, Lyd&Lys, Energimølla, Privat, Ulefos, Søstrene Storaas, Stortorvet og Berjasenteret, Norsk Bergverksmuseum, Sangskattekista, Intros, Jazztrioen Trym Norum Graven, Leo Haugen Wyller og Andreas Hesselberg Hatzikiriakidis, Mattihas Anger, Ida Løvli Hidle, Maya Honerud Rye og Louis Honerud, Applied Autonomy, Catapult Film, Akari, Tegnsatt, Christian IV’s laug, Cabineorkesteret, alle musikkorpsene, alle korene, Berggesellene, Kongsberg Gruppen og Det Norske Myntverket.

Ikke minst alle frivillige som har stilt opp fra:

Kongsberg i våre hjerter, mottaket på Raumyr, KVS, frivillige fra Glogerfestspillene og Kongsberg kommune.

Tusen hjertelig takk for innsatsen dere har gjort for Kongsbergs byjubileum. Dette setter vi utrolig stor pris på.

 

Gjenopplev 400-års dagen

Her er en reportasje fra den flotte dagen.