Feirer Kongsbergs 400-årsjubileum med musikalsk mangfold

Kongsberg Storband forbereder to store prosjekter i 2024. Med økonomisk støtte fra Kongsberg 400, skal storbandet fremføre Duke Ellingtons "Sacred Concert" og en rekke konserter under jazzfestivalen, inkludert en storslagen lørdagskonsert på Gamle Norge.

To Store Prosjekter i 2024

Kongsberg Storband planlegger to store prosjekter i 2024, som begge sentreres rundt Kongsberg Jazzfestival i uke 27. Takket være økonomisk støtte fra Kongsberg 400, er det mulig å gjennomføre disse ambisiøse prosjektene.

Sacred Concert

Det første prosjektet er fremføringen av Duke Ellingtons «Sacred Concert», et markant verk i storbandhistorien. Dette prosjektet inkluderer fem kirkekonserter fra april til september, med hovedkonserten i Kongsberg kirke 30. juni, som en forsmak på jazzfestivalen.

Storbandets faste dirigent, Bjørn Bogetvedt, leder prosjektet. Mezzosopranen Anne-Carolyn Schlüter bidrar med sin stemme og har satt sammen et prosjektkor på rundt 20 sangere, inkludert talentfulle elever fra musikklinja på KVS.

Konserter under Jazzfestivalen

Det andre prosjektet er en konsertrekke under jazzfestivalen, hvor storbandet spiller i festivalgata hver dag fra onsdag til fredag. Disse konsertene vil inkludere både eget materiale og presentasjoner av nye, unge talenter.

Lørdagens hovedkonsert på Gamle Norge vil igjen fremheve Anne-Carolyn Schlüter, men denne gangen som jazzvokalist, hvor hun viser en annen side. Denne konserten vil hente inspirasjon fra den klassiske storbandtradisjonen.

Jubileet og Samarbeidspartnere

Kongsberg Storband er stolte av å delta i markeringen av Kongsbergs 400-års jubileum. Å knytte dette til Kongsberg Jazzfestival, som har vært et høydepunkt i byen i 60 år, er helt fantastisk. Storbandet får også støtte fra Kongsberg Gruppen som flerårig sponsor og Data Respons som prosjektsponsor for «Sacred Concert».

Oppfordring til Publikum

Odd Bjørkgård, nestleder i storbandet og prosjektansvarlig, oppfordrer Kongsbergs befolkning til å delta.

– Vi er svært takknemlige for det tilskuddet vi har fått fra Kongsberg 400 til våre to prosjekter. Uten denne støtten ville det vært vanskelig å gjennomføre prosjektene. Dette er en unik mulighet til å oppleve Duke Ellingtons «Sacred Concert» og nyte en rekke konserter under festivalen. Håper vi sees på konsertene, sier Odd Bjørkgård i Kongsberg Storband.