Fantastisk feiring av 60 år med jazz i Kongsberg!

Kongsberg Jazzfestival feiret sitt jubileumsår med stor suksess. Med ca. 23 000 solgte billetter til konsertene og 22 spillesteder med magiske musikkopplevelser, ble festivalen en fantastisk folkefest.

Kongsberg Jazzfestival lagde folkefest i byen!

Kongsberg Jazzfestival opplevde en stor suksess under sitt jubileumsår, og markerte en viktig milepæl i byens kulturhistorie. Festivalen åpnet med en fantastisk og fargerik parade som fylte gatene med feststemning. Kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery åpnet festivalen, og SILYA og Buskerud Ungdomsjazzorkester startet festen, før Cécile McLorin Salvant sto for en nydelig åpningskonsert.

Festivalen solgte ca. 23 000 billetter til konsertene. Det var også flere tusen besøkende på gratisscenene og folkefesten i byen. De var magisk stemning på  de 22 ulike spillestedene, og folk strømmet til for å oppleve et bredt spekter av jazzartister som Billy Cobham’s og John Scofield & Dave Holland Duo, og andre publikumsfavoritter som Carola, Hellbillies og Åge Aleksandersen.

Ikke bare konsertene, men også Festivalgata, Jazzboksen, utestedene og gatene i byen var fulle av liv. Her kunne besøkende nyte et mangfold av matboder og hele byen vibrerte av musikk og et begeistret festivalpublikum, noe som virkelig satte sitt preg på jubileumsåret.

Barnivalen, festivalens barneprogram, sørget for at også familiene kunne storkose seg. Med et variert tilbud av aktiviteter, konserter og workshops for barn, ble det en fest for hele familien.

Festivalens gull var innsatsen til de over 600 frivillige som jobbet for å sørge for at alt gikk som det skulle og sørget for at publikum fikk en fantastisk opplevelse, og de er et bevis på den fantastiske dugnadsånden som er i Kongsberg.

Kongsberg Jazzfestival er og blir sommerens store høydepunkt!

 

 

Se høydepunktene!