Få dager til Kongsberg Jazzfestival!

Bli med å feire 60 år med Jazz! Denne uken fylles gatene og arenaene i Kongsberg med tusenvis av folk og fantastisk musikk.

Endelig er det Jazzfestival!

Et av jubileets store høydepunkter er Kongsberg Jazzfestival. Fra onsdag til lørdag fylles gatene i Kongsberg med musikk og tusenvis av mennesker. Det vil være konserter på 22 ulike spillesteder. Utestedene trekker ut i gatene, og det blir mange unike matopplevelser på brua. I tillegg blir det magisk stemning ved Jazzboksen og i Festivalgata hver kveld!

Nå er det bare å glede seg til å oppleve Kongsberg på sitt beste!

 

 

 

Foto: Victoria Johansen - Kongsberg Jazzfestival

Åpningsfesten med parade!

På onsdag er det åpningsfest med parade. Det er et gratis arrangement hvor Kulturministeren offisielt åpner festivalen. Det deles ut #huninvesterer-stipendet fra DNB, og det blir konserter med Buskerud Ungdomsjazzorkester og Silya. Lampeland Bakeri deler ut boller til alle barna!

Kirketorget

Kirketorget er den største arenaen på Kongsberg Jazzfestival. Denne historiske plassen, med Kongsberg kirke i bakgrunnen, skaper en spesiell atmosfære for konserter.

Årets program:

 • Torsdag: Cezinando, Lemaitre og Synne Vo
 • Fredag spiller: Dumdum Boys og Hellbillies
 • Lørdag spiller: Åge Aleksandersen & Sambandet med Ida Maria på support

 

Foto: Kongsberg Jazzfestival

Gamle Norge

Gamle Norge er en populær konsertarena under Kongsberg Jazzfestival

Årets program:

 • Onsdag: Kurt Nilsen
 • Torsdag: Carola
 • Fredag: Halvdan Sivertsen og Gåte
 • Lørdag: Kongsberg Storband og Anne-Carolyn Schlüter, Wenche Myhre og Hagle & Blåsemafian
Foto: Jonas Adolfsen

Kongsberg Musikkteater

Kongsberg Musikkteater er en sentral arena under Kongsberg Jazzfestival. Den har moderne fasiliteter og god akustikk, og tilbyr en intim konsertopplevelse. Her holdes konserter med både nasjonale og internasjonale, og bidrar til festivalens høye kvalitet og bredde i programmet:

Programmet er:

 • Onsdag: Cécile McLorin Salvant
 • Torsdag: John Scofield & Dave Holland Duo
 • Fredag: Joshua Redman Group feat. Gabrielle Cavassa
 • Lørdag: Susanna «Baudelaire & Oslo Sinfonietta»
Foto: Kongsberg Jazzfestival

Festivalgata og Jazzboksen

Festivalgata ligger i Chr. Augusts gate, rett utenfor inngangen til Quality Hotel Grand. Den er åpen fra 11:00 og byr på konserter gjennom hele dagen og DJ om kvelden. Her er de bare å ta med kjente og kjære for å nyte fantastisk musikk og atmosfære. Det er 18 års aldersgrense fra kl 18.00 i Festivalgata.

Jazzboksen

Jazzboksen befinner seg midt i krysset mellom Storgata og Tinius Olsens gate. Her arrangeres gratiskonserter hver dag under festivalen. I Jazzboksen får studenter, semiprofesjonelle og amatører muligheten til å spille for et bredt publikum. Her kan publikum slappe av i saccosekker, ligge i hengekøye, danse eller bare nyte musikken. Under festivalen holder Jazzboksen åpent fra kl 12:00-02:00 med konserter, jazzprat og DJ. Det er 18 års aldersgrense fra kl. 20:00. Ingen reservasjon eller billetter er nødvendig – bare møt opp!

Foto: Kongsberg Jazzfestival

Barnivalen

Hvert år fyller vi Barnivalparken med konserter, gøyale aktiviteter, verksteder med musikk og sang, hoppeslott, teater og god stemning!

Barnivalen holder til på Kvarten, en av Kongsbergs fineste perler ned mot Lågen. Barnivalen byr på spennende aktiviteter, teaterforestillinger og konserter med musikk av høy kvalitet som et sentralt element. Deriblant jazz, selvfølgelig!