Foto: Njål Frilseth - KONGSBERG

Drømmejobben i boks

Nikoline kan ikke forstå hvorfor ikke alle vil jobbe som Produksjonselektroniker som hun selv. - Det er jo som å legge puslespill og bygge LEGO på jobb – jeg elsker det! sier hun, og mener det.
Foto: Njål Frilseth - KONGSBERG

Praktisk arbeid

23-åringen er oppriktig glad i jobben sin og forteller at hun gleder seg til å gå på jobb hver eneste dag. Men hun vet godt hva hun er en del av og hvilket ansvar som følger med jobben som fagarbeider i forsvarsindustrien. Og hun vet godt forskjellen på lek og alvor.

Nikoline er en vaskekte Kongsbergenser, og drømmen har lenge vært en jobb innenfor Teknologiparken. Trygg og god arbeidsplass, spennende jobbmuligheter. Likevel virket arbeidslivet litt skremmende og fjernt, da hun som 18-åring hadde fullført videregående med yrkesfaglig retning innen elektro og automasjon. Derfor prøvde hun i stedet Universitetet og linjen elektroingeniør. Etter kort tid forsto hun at det var praktisk arbeid hun hadde lyst til å drive med, og via skolen var hun heldig og fikk utplassering i den samme elektronikkavdelingen hvor hun i dag er ansatt.

Etter bare to uker var hun overbevist. Hun stortrivdes med både arbeidsoppgaver og arbeidsmiljø, og distansen hun hadde kjent til arbeidslivet var borte.