Catapult Film skal lage jubileumsfilmen!

Catapult Film skal lage jubileumsfilmen som skal begeistre og gi deg stolthet!

En film som gir deg gåsehud!

Når Kongsberg fyller 400 år, så må det dokumenteres!

Kongsberg 400 har inngått en avtale med Catapult Film om å lage en jubileumsfilm som dokumenterer jubileumsåret. Filmen vil være ferdig i januar\februar 2025.

Catapult Film skal filme de 12 hovedarrangementene i 2024 og sette dette sammen til en fantastisk jubileumsfilm.

Det vil også bli laget små sammendragsvideoer av høydepunktene fra  arrangementene, som vi skal bruke i våre kanaler. Dette sikrer at de som ikke har mulighet til å være fysisk tilstede får opplevd den flotte atmosfæren digitalt.

Vi gleder oss veldig til å samarbeide med Catapult Film i jubileumsåret! Samarbeidet sikrer at alle har mulighet til å se høydepunktene for de ulike arrangementene. I tillegg vil hele jubileumsåret bli dokumentert i en jubileumsfilm som blir tilgjengelig og gratis for alle på Kongsberg Kino. Vi håper filmen vil skape stolthet, begeistring og bevissthet over alle aktivitetene og arrangementene som blir gjennomført i Kongsberg hvert år, sier prosjektleder for jubileet Laura Helene Sletbakk.

 

Fryd og gammen – sammen

Catapult film skal bidra til å gi stolthet for Kongsberg!

Det blir en ære å få jobbe med å kaste glans over 400-årsjubilanten, sier daglig leder Børge Solem, i Catapult film.

Gjennom et svært innholdsrikt jubileumsår skal Catapult filme 12 kulturarrangement i kommunen i løpet av 2024, og sikre dette for ettertiden. Det er ikke mange byer i Norge som velger å gjøre det Kongsberg skal gjennomføre i 2024, og det er heller ikke mange byer som har en så stolt historie og vise til.

– Kongsberg har definitivt slått på stortromma i 2024. Lista er lagt høyt av kommunen og Kongsberg får virkelig vist seg fram gjennom dette jubileet. Mye skal vi fange på film og få fram en spennende reise gjennom 400 år, sier Børge. – Vi har akkurat sluppet en musikkvideo om Strømsgodsets kjærlighetsforhold til byen Drammen og vi ser umiddelbart hvor sterkt film kan berøre. Nå gleder vi oss til at våre ni filmskapere skal bidra til å gi stolthet for Kongsberg.

 

Kongsberg kino skal vise filmen gratis!

Kongsberg 400 og Kongsberg kino har avtalt at filmen skal vises gratis på kino!

Her kan publikum få et tilbakeblikk på det store året da Kongsberg fylte 400 år, og vi lover gåsehudfaktor!

Det vil være flere visninger utover i 2025 og kinogjengen er glade for å bidra inn i jubileet.

Vi på Kongsberg kino gleder oss til å være med på jubileumsfeiringa og synes det er skikkelig stas at filmen som oppsummerer det hele skal vises hos oss.

Vi jobber også med å spikre diverse aktiviteter gjennom jubileumsåret og vi vil blant annet vise historiske Kongsberg-filmer under Marken. Vi lanserer også et eget kvalitetsfilmkonsept, «Sølvfilm» og så planlegger vi en skikkelig godbit for familiepublikum på høstparten. Følg med!, sier kinosjefen Even Thunes Jensen.