Kjersti Søli i Kongsberg byorkester og Siv Aurora Pedersen i Kongsberg kommune gleder seg til Gouda besøk.

Byorkesteret og kommunen får 17. mai besøk fra Gouda

Kongsberg Byorkester og Kongsberg kommune får storfint besøk fra Gouda selveste 17. mai helgen.
Kjersti Søli i Kongsberg byorkester og Siv Aurora Pedersen i Kongsberg kommune gleder seg til Gouda besøk.

Kongsberg Byorkester får 2 korps på besøk

16. mai kommer de to korpsene i Gouda, Stedelijke Harmonie Caecilia og Gouda’s Harmonie ‘De Pionier’ på besøk til Kongsberg. De ønsker å oppleve 17. mai og samtidig besøke byen i jubileumsåret.

Kontakten mellom Kongsberg Byorkester og Gouda skriver seg tilbake til 1952. Det året fikk rådmannen en invitasjon fra Gouda til et verdensmusikkstevne med konkurranse i marsj- og konsertspilling. Byorkesteret takket ja til å delta og vant 1. pris i både marsj- og konsertkonkurransen. Det la grunnlaget for videre kontakt på ulike plan og har blitt til det vennskapsforholdet mellom våre to byer som vi kjenner i dag.

Kongsberg Byorkester har ved flere anledninger deltatt i forbindelse med tenningen av juletreet som hvert år sendes fra Kongsberg til Gouda, sist gang til jul i 2022. Også KV-musikken besøkte Gouda det året, og årets besøk er en gjenvisitt fra våre musikkvenner i Nederland.

17. mai er det store høydepunktet for turen. Også i 2016 besøkte de to korpsene fra Gouda Kongsberg og deltok i 17. mai-feiringen. Flere av dem er med i år også.

Korpset går sammen med Byorkesteret både på morgenrunden og i barnetoget.

Begge korpsene spiller også på den tradisjonelle marsjkonserten utenfor Grand hotell 17. mai kl. 15:00.

– Vi gleder oss til å vise fram Kongsberg, spesielt på 17. mai. Å marsjere ned Klokkerbakken og se ut over folkehavet og alle flaggene er en flott opplevelse de ikke kommer til å glemme, sier Kjersti Søli i Kongsberg Byorkester.

18. mai stiller både KV-musikken og Byorkesteret som vertskap når gjestene skal på tur i gruveåsen. De nederlandske gjestene skal få oppleve både norsk natur og lokalhistorie, og innta lunsj i det fri i Hannibal.

Om ettermiddagen inviterer de to nederlandske korpsene til konsert i Musikkteateret som en hilsen fra Gouda til Kongsberg i jubileumsåret.

På konserten stiller også Oslo Messingkvintett ,og spiller en egen avdeling med norsk musikk. Oslo Messingkvintett består av aktive frilansmusikere i hovedstaden. De har hovedfokus på originalskrevet musikk og bestillingsverk fra norske komponister. Målet er å vise ensembleformens bredde og fleksibilitet med både klassisk- samtids- og rytmisk repertoar.

De lover masse god musikk og håper mange finner veien til Musikkteateret selv om det er rett etter 17.mai-feiringen og midt i en langhelg.

Gjestene, både fra Gouda og Oslo, fortjener absolutt et engasjert og entusiastisk publikum.

Det blir også tid til sosialt samvær for alle musikantene både fra Kongsberg og Gouda slik at nye vennskap kan knyttes og de tette båndene mellom våre to byer forsterkes.

Kongsberg kommune også besøk!

Kongsberg kommune får besøk av Gouda sin ordfører Pieter Verhoeve, politikere og administrative ansatte i Gouda kommune.

De kommer også i forbindelse med 400-års jubileet, og skal være med å feire 17. mai i Kongsberg.

Programmet vil blant annet bestå av omvisning i Bergverksmuseet og Teknologiparken, sightseeing i Kongsberg og 17.mai feiring.