Bli med på jubileumsvorspiel og få «Musikalsk gull fra Sølvbyen»

Kongsberg Byorkester byr på et program som spenner seg over en 400 år lang periode.

Musikalsk gull fra Sølvbyen

Nå er det ikke mange dager igjen til jubileumsåret 2024 er i gang! Året er fylt med spennende og varierte arrangementer, og aller først ut er Kongsberg Byorkester med sin nyttårskonsert. De har fått støtte fra Kongsberg 400 sin tilskuddsordning til å gjennomføre konserten.

-Vi har hatt denne nyttårskonserten i mange år, og tidspunktet er alltid første helga i januar. Det er jo ekstra gøy at vi får være et vorspiel til jubileumsåret i 2024, sier Eldrid N.  Andersen i Kongsberg byorkester

Konserten holdes i Kongsberg musikkteater lørdag 6. januar klokka 17.

Vanligvis har Byorkesteret med en profilert solist, men denne konserten blir litt annerledes.

-Denne gangen har vi valgt å invitere med oss noen av de ungdommene fra Kongsberg som er i startgropa av sine musikalske karrierer. Derfor har vi valgt å kalle konserten «Musikalsk gull fra Sølvbyen».

De inviterte derfor Reidun Ottersen på sang og euphonium, Andreas Hesselberg Hatzikiriakidis på trompet og Sigurd Brevik på tuba. Her blir det med andre ord «musikalsk gull» innen mange ulike sjangre.

-Alle sa ja med en gang vi spurte! Vi synes det er veldig stas å få lov til å presentere disse talentene fra Kongsberg. I korpset har vi som strategi at vi skal være samlende for kongsbergsamfunnet, og dette føler vi virkelig at vi er nå. Vi er ordentlig stolte over å få de med.

Programmet er variert og spenner seg over en 400 år lang periode. Det blir alt fra barokkmusikk i Bachs kjente verk Toccata og Fuge i d-moll, til tradisjonell nyttårsmusikk og selvfølgelig starter konserten med Champagnegalopp.

Reidun Ottersen skal i tillegg til å synge og spille, også være konferansier under konserten.

Nå håper korpset selvsagt at flest mulig tar turen til Kongsberg Musikkteater lørdag 6. januar.

-Vi kan love en variert og morsom konsert. Her blir det alt fra storband til opera! Ikke minst får du bli kjent med disse unge musikerne fra Kongsberg som vi er veldig stolte over å få samarbeide med, sier Eldrid.