Bare en uke igjen til Glogerfestspillene!

Kongsberg er i jubileumsmodus og først ut er Glogerfestspillene!

Snart blir det glogerstemning i Kongsberg

Om nøyaktig en uke blir det glogerstemning i Kongsberg!

Fra 24. – 28. januar vil 13 arenaer i Kongsberg bli fylt opp av folk og nydelig klassisk musikk.

Åpningskonserten starter allerede rett etter jubileumsåpningen 24. januar, klokken 19:00.

Glogergjengen unner alle en klassisk konsertopplevelse.

-Å oppleve musikere og instrumenter i samspill på nært hold sammen med andre, er noe helt spesielt, og en klassisk konsertopplevelse er noe jeg unner alle, sier daglig leder for Glogerfestspillene Marit Lund Bjørnsen.

Her er noen av høydepunktene under Glogerfestspillene.

ÅPNINGSKONSERT – «FRA VIVALDI TIL VALDRES»

Hvordan blir lyden av Vivaldis berømte De fire årstider når de blir spilt på hardingfele filtrert gjennom folkemusikktradisjonen fra Valdres? Dette musikalske eksperimentet får vi besvart gjennom Ragnhild Hemsing og Barokkanernes samarbeid.

Krig, kjærlighet og tro er ingrediensene når Claudio Monteverdi i 1624 skriver operaen Il combattimenti di Tancredi e Clorinda. Sangere, musikere og Kongsberg-regissør Hanne Brincker tolker den tragiske kjærlighetshistorien om Tancredi og Clorinda.

Les mer om arrangementet her: https://www.glogerfestspillene.no/arrangement/apningskonsert-fra-vivaldi-til-valdres/

 

 

ODE TIL GLOGER – SKOLEKONSERTER

Kulturskolen er Kongsbergs kulturelle ryggrad.

Skolen har opp gjennom årene dyrket fram store kunstnernavn, og forvalter elevene i regionen på en fantastisk måte. Hvert år skaper kulturskolen Ode til Gloger, en konsert vi alltid gleder oss til. Dette er også arenaen for møter, via mesterklasser og samspill mellom Glogerfestspillenes artister og den oppvoksende slekt.I år er det Ida Løvli Hidle som møter kulturskolens elever.

Les mer om arrangementet her: https://www.glogerfestspillene.no/arrangement/ode-til-gloger-skolekonserter-3/

FESTKONSERT – ODE TIL GLEDEN!

Hele Norges orkester – Kringkastingsorkesteret, er hovedattraksjonen i konserten hvor glede og fred er stikkordene. 

Ludwig van Beethoven markerer et skille i musikkhistorien. Hans komponistgjerning, kunstsyn og løsrivelse fra gamle former og samfunnsstrukturer har satt enorme spor. Kronen på verket er hans Symfoni nr. 9, urfremført 7. mai 1824.

Ved urfremførelsen i Theater am Kärtnertor i Wien var solistene usedvanlig unge, Henriette Sontag var bare 18 år da hun ga seg i kast med sopranpartiet i symfonien. Det er derfor svært passende at koret denne gangen består av elever fra byens musikklinje og Norges Ungdomskor. Det er noe eget å høre Schillers dikt Ode til gleden sunget av de som står på terskelen til å overta verden.

Les mer om arrangementet her: https://www.glogerfestspillene.no/arrangement/festkonsert-ode-til-gleden/

ORGELKONSERT MED ANNA LAPWOOD

Konsert med stjerneskuddet Anna Lapwood i Kongsberg kirke! 

Glogerfestspillenes hjerte er Glogerorgelet. Det er en stor opplevelse hvert år å se hvordan verdensstjerner reagerer når de møter dette utrolige instrumentet.

I år har vi fått ingen ringere enn Anna Lapwood til Kongsberg. Lapwood er fast organist i Royal Albert Hall i London og Director of music ved Pembroke College i Cambridge. Hun turnerer jevnlig med symfoniorkestre og er en av de store satsningene til SONY. Vi ser med stor spenning fram til å høre hva slags klangverden møtet mellom vårt eksepsjonelle kirkeorgel og denne unge musikeren vil skape.

Kveldens program spenner fra Bachs Fuga sopra il magnificat, BWV 733 og Preludium & Fuge i a-moll, BWV 543, til musikk av den unge polske komponisten Hania Rani – via Philip Glass Mad Rush.

Det blir 400 år med orgelmusikk i løpet av én konsert – et overflødighetshorn presentert av et av de største orgelstjerneskuddene verden har sett.

Les mer om arrangementet her: https://www.glogerfestspillene.no/arrangement/orgelkonsert-med-anna-lapwood/

FEST OG FANFARE

Det blir fest og fanfare når Kongelige norske marines musikkorps avslutter Glogerfestspillene 2024.

Programmet er inspirert av vårt århundre fra 1924 fram til i dag hvor også teknologien har gjort sitt inntog i musikken. Komponist Koka Nikoladze har skapt et lekent univers hvor teknologi og musikk er hovedingrediensene. Ryktene sier at selv mobiltelefonene til publikum involveres i urfremføringen.

På konserten får publikum blant annet møte to av Kongelige norske marines musikkorps egne musikere som solister. Saxofonist Bjarne Herbjørnrød fremfører den lekene og virtuose Rhapsody for Alt-sax av Andre Waignein. Korpsets trombonist Signe Melvær Vadøy er solist i vakre In My Other World av Angelo Badalamenti.

Konserten avsluttes med George Gerschwins udødelige Rhapsody in Blue. Solist Thormod Rønning Kvam tolker et optimistisk verk fra 1924 hvor jazz og klassisk knyttes sammen; et håpefullt testament om lagånd og samarbeid som skal vokse og gro lenge etter et byjubileum.

Les om arrangementet her: https://www.glogerfestspillene.no/arrangement/fest-og-fanfare/

Det er bare å glede seg til Glogerfestspillene i 2024!