Det Norske Myntverket

Over 330 års stolt tradisjon

Det Norske Myntverket på Kongsberg produserer alle norske sirkulasjonsmynter, jubileumsmynter og minnemynter, i tillegg til en rekke norske og utenlandske medaljer. I 2014 vant myntverket anbudet om fortsatt produksjon av all norsk mynt for perioden 2014-2018, og opprettholder dermed en tradisjon som strekker seg tilbake til oppstarten som Den Kongelige Mynt i 1686.

Det å drive et myntverk krever et mangfold av kompetanse. Det Norske Myntverket preger tradisjonelle sirkulasjons- og minnemynter og medaljepregninger for flere land. Til tross for at vi er et lite myntverk, har vi kompetanse i hele den tekniske verdikjeden med alt fra verktøy, pregeteknikk, maskinteknikk, metaller, legering til ferdig produkt. En av våre styrker er nettopp at vi er små og dermed fleksible.

Det Norske Myntverket ble opprettet som Den Kongelige Mynt i 1686, og er dermed Norges nest eldste nålevende produksjonsbedrift. Myntverket ble opprettet på ordre av Kong Christian V som en del av Kongsberg Sølvverk slik at man kunne lage mynt av sølvet fra gruvene.

Les mer om Det Norske Myntverket