400 år med historiske og musikalske sprell

02. mars inviterer KV-Musikken og Kongsberg Teaterlag til en kveld som tar oss gjennom 400 år med historie, som vises gjennom teater, dans og musikk.

Markenskonsert med musikalske sprell

Dette er en forestilling eller show som er skrevet til akkurat denne helgen i 2024. Den tar for seg Kongsberg sin historie gjennom 400 år. Det er et samarbeidsprosjekt mellom Kongsberg Våpenfabrikks Musikkorps og Kongsberg Teaterlag.
-Vi jobber for at dette skal bli en familieforestilling, der vi fenger både med musikk, teater og sang. Mye er historisk korrekt, noe er ren fantasi bygget på litt dårlig hukommelse.  Spennende og variert blir det!,  sier Ingunn Våer i KV-musikken.
Kongsberg 400 har hele tiden oppfordret lag og foreninger om å tenke samarbeid og tenke stort. Da så KV-musikken en sjanse de har ventet på, og det er et større samarbeid med Kongsberg Teaterlag. De var veldig klare for å gjøre noe sammen, og dette har vært et prosjekt som har gått en lang stund allerede.  KV-musikken er glad i å lage showkonserter, Teaterlaget er glad i å vise frem forskjellig typer teater. Når vi da kan kombinerer disse to, ja da må det jo bli bra!
I forbindelse med at de ønsket  å ha med flere på laget er også barn og ungdom fra Madsebakken teater og fra faget Sal og Scene på Vestsiden ungdomsskole med på prosjektet. De har også fått med seg Anne- Carolyn Schlüter på sang, danser fra Studio 3 og noen ekstra roller her og der.

Gøy å samarbeide

Samarbeidet om denne konserten startet i 2022, og det har vært en gruppe med både folk fra Kongsberg teaterlag og fra KV-musikken som har jobbet med konsept, manus og kulisser i lang tid. I løpet av 2023 ble også musikalsk leder i KV-musikken, Morten Brenne, koblet på og musikken satt inn. Arve Fretheim er jo kjent for manus i teaterlaget og har hatt hovedregi på manus også denne gangen.
Alle ønsker mer av sitt og det gjøres fortsatt endringer under prøvene. 400 år med historie  og musikk er mye og det er vanskelig å vite hva man skal kutte og hva man skal beholde.
-Vi har nok stoff til å holde på i dagesvis, men det skal vi ikke.  Vi  jobber for å dra god nytte av at vi nå er to foreninger som står sammen om prosjektet, både med logistikk, tilgang på utstyr og på mennesker og ideer. Vi har stor tro på at dette blir et bra resultat som folk bør få med seg, sier Ingunn Våer i KV-musikken.

Dette bør Kongsberg folket få med seg

Her er det ikke lurt å sitte å vente til lørdag 2. mars før man bestemmer seg! Billettene ligger ute nå, og en god del er allerede solgt. De satser på 2 utsolgte forestillinger, her må du ikke gå glipp av muligheten! Når man setter opp en forestilling som dette er fokus på at publikum føler de er med på noe som de vil huske og snakke om etterpå. Det vil være mange inntrykk, og mye variasjon i forestillingen. Publikum kan forvente seg en fantastisk Markenskonsert.
Det er bare å glede seg!