Foto: Jan Storfossen og Laagendalsposten

2. mai byttes et kumlokk i gågata ut med et glasslokk!

Ulefos er med på bursdagsfeiringen 2.mai og de skal snakke litt om vannets kretsløp! Et kumlokk i gågata blir byttet ut med et glasslokk, slik at du kan få et innblikk ned i vannsystemet.

Vannets kretsløp

Vann er verdens viktigste næringsmiddel, men likevel er VANN noe vi tar for gitt i hverdagen. Men hva om du ikke hadde tilgang på vann? At det rett og slett ikke kom vann fra krana på kjøkkenet lenger? Ulefos i samarbeid med Kongsberg kommune ønsker å sette fokus på hvor viktig vanninfrastrukturen er for samfunnet vårt, og bidra til mer kunnskap rundt VANN for Kongsbergs innbyggere. Derfor vil de åpne installasjonene vi har kalt for Vannets kretsløp.

Her skal det tradisjonelle kumlokket i støpejern byttes ut med et glasslokk i krysset Storgata/Stasjonsbakken. Åpningen skjer torsdag 2.mai 15.15 ved representanter fra Ulefos, VAR seksjonen i Kongsberg kommune og snoren skal høytidelig klippes av Ordfører Line Spiten.

Ulefos har også jubileum i år

Ulefos har også et lite jubileum i år, ventilfabrikken har vært lokalisert på Kongsberg i 60 år. Mens Ulefos som selskap er langt eldre, og ett av Europas eldste gjenlevende industribedrifter med historie helt tilbake fra 1657.

– Det er gøy at vi også feirer et lite jubileum for ventilfabrikken på Kongsberg i samme år som byen feirer sitt 400 års jubileum. Ulefos har hatt et langt og godt samarbeid med VAR seksjonen i Kongsberg kommune, og det ga oss ideen om å bruke byjubileet til å fortelle om og spre mer kunnskap til Kongsbergs innbyggere om hvor viktig en velfungerende vanninfrastruktur er for oss i hverdagen, sier markeds- og kommunikasjonssjef i Ulefos Hege Irene Jægtvik.

De fleste kjenner ikke til hva som skjuler seg under kumlokket, og derfor kom ideen om å bytte ut det tradisjonelle støpejernslokket med et glasslokk. Slik Kongsbergs innbyggere får muligheten til å se hva som skjuler seg nede i en vannkum.

Ulefos håper mange møter opp 2. mai i storgata.

Vann er verdens viktigste naturressurs og noe vi alle er avhengig av for at vi skal fungere i hverdagen. Vi håper derfor mange er nysgjerrige og tar turen til byen for å både se på installasjonen Vannets kretsløp, men også for å snakke med oss og VAR seksjonen i Kongsberg kommune om vann, sier CEO i Ulefos Martin Sagen.