Foto: Vidar Skaar Borgersen
onsdag 25 januar

Glogerfestspillene 2023

Glogerfestspillene er en årlig kammermusikkfestival på Kongsberg som arrangeres i uke 4 hvert år.

Klassisk musikk på et høyt internasjonalt nivå

På Glogerfestspillene vil du få klassisk musikk fra artister på høyt internasjonalt nivå. Du vil kjenne på en kreativ atmosfære der nærheten mellom kunstnere og publikum gir minneverdige musikkopplevelser. Og vi vil fortsette å formidle historien med Glogerorgelet som festspillenes hjerte. Glogerfestspillene er en kontrast i hverdagen. Den vil gi deg noe nytt og annerledes til påfyll og ettertanke.

Årets program

«Galskapen rår. Det forrykte er i fokus, og fellesnevneren i menneskehetens kriser som pandemi og krig, er at vi tilhører samme klode, og vi deler skjebne. Og så er det som om vi skjønner igjen, at kunsten og musikken er livets speil. Slik verden er forrykt og gal, slik er musikken det også.» Dette er et lite utdrag av teksten bak Glogerfestspillenes tema FORRYKT.

Fra 25.-29. januar 2023 skal vi gjennom både åpningskonsert, små, intime konserter, huskonserter, minigloger, opera i kirken, festspillpuber og spennende festspillsamtaler på EnergiMølla. Vi skal få oppleve søvnens liturgi i kirken, vi skal innom Galskap fra A til Å, Ode til Gloger, Besvergelse og magi, og en helt forrykende avslutningskonsert med selveste Barokksolistene og I Fagiolini.

Foto: Vidar Skaar Borgersen

300 år gammelt orgel

Festspillene har fått navn etter Kongsberg kirkes Glogerorgel, som er et av de sentrale instrumentene under festspillene. Glogerorgelet er dronningen av alle instrument, og hjertet i festspillene. Alle som besøker Kongsberg kirke under Glogerfestspillene skal få høre orgelet. Derfor spilles en GlogerSignatur i forkant av de konsertene der orgelet ellers ikke blir brukt. Glogerorgelet er Nordens største barokkinstrument, og det er kun i Kongsberg at så mange originale orgeldeler har blitt tatt vare på. Her kan du i korte trekk se hva orgelet har vært igjennom i løpet av dets nesten 300 år lange historie.