Home Weather linked print
Your Ad Here

Eventyrlig åpning av Innovasjonsloftet

Det ble en eventyrlig åpning av Kongsbergs nye innovasjonshus- Innovasjonsloftet. Med 120 påmeldte måtte åpningen flyttes over til Sølvsalen i Krona, før det bar over til Kirkegata 4, hvor seks oppstartsselskaper allerede leier plass.

  loft9  loft7  loft01

Ordfører Kari Anne Sand og fylkesordfører Roger Ryberg klippet snora, og to elever fra Kulturskolen satte en ekstra spiss på det hele under åpningen. Ingvild Sedahl fra Kongsberg Innovasjon ledet åpningsprogrammet.

Innovasjonsloftet er tekno-garasje, start-up og etablererkontor i ett. Målet med startup-en er å gjøre det overkommelig å starte et selskap, treffe markedet, videreutvikle selskapet og skape arbeidsplasser. Man ønsker å skape et spennende og kreativt miljø som huser både gründere, små bedrifter, unge mennesker med idèer og et profesjonelt støtteapparat. Det skal også legges til rette for verdiskapning, kunnskapsdeling og samarbeid. På Innovasjonsloftet koster det mindre å leie, og de skal dra nytte av hverandre i et gi og ta-forhold. For på Innovasjonsloftet skal arbeidsplasser skapes!

  Vidar Solli, en av bidragsyterne, sa at det alltid er noe å finne opp, og at Innvoasjonsloftet kan gi muligheter for å skape arbeidsplasser framover. ALLE FOTO: JENNY ULSTEIN   loft1   

Vidar Solli, seriegründer og en av bidragsyterne, introduserte Innovasjonsloftet. – Det er alltid noe å finne opp, og Innovasjonsloftet skal være en lekeplass for de med ideer, hvor ideene skal opp og fram. Hvor ideer kan testes, gründerne kan få råd og hvor ideer deles, sa Solli. Han fortalte om den nye generasjonen som jobber på en annen måte, og at de vil ha inn studenter, de som er framtida. Tidligere leder for KNF, Nils Willy Gulhaugen, fikk honnør for arbeidet han har gjort i forbindelse med Innovasjonsloftet. På KNF sine sider kan du lese mer om «loftet» og Kongsberg. Innovasjonsloftet har egen Facebook- side, her finner du alt om arrangementer, kurs, bilder m.m.

Innovasjonsloftet er en forening, og det er flere som bruker av sin fritid for å bistå. For eksempel ved å hjelpe til på tekno-garasjen, med droner, 3D-verktøy, laserprinter og loddestasjon. Det skal ikke bare være teknologi-fokus på Innovasjonsloftet, også annen type næring. 

  loft3  loft4  loft5

Lise Hjermundrud og Tor Magnus Anfinsen er to av gründerne som har flyttet inn på Innovasjonsloftet, og på åpningen fortalte de litt om erfaringene som gründere og tankene om effekten av «loftet». Vegard Slåtta er grunnlegger og eier av GulvDeal, og hadde et foredrag han kalte «Tanker om entreprenørskap». Hanne- Mai Eriksen fra Kongsberg Innovasjon ønsker Kirsten Bøckman, leder for Kongsberg Karrieresenter, velkommen til Innovasjonsloftet.

Innovasjonsloftet er et samarbeid der kommunen har vært i førersetet, med Kongsberg Innovasjon, Kongsberg Næringsforum og Høgskolen i Sørøst-Norge som viktige bidragsytere. Næringssjef i kommunen, Ingar Vaskinn nevnte også KKP Eiendom, eieren av bygget, som har heiet på dem underveis og lagt til rette.

Laagendalsposten har hatt bred dekning om åpningen av Innovasjonsloftet, her kan du lese bl.a. om noen av oppstartsselskapene, gründerne og noen som tør satse:

-Forteller gjerne hvordan bedriftsledere bør kle seg.

-Sa opp lederjobben for å finne balansen.

-Knytter oppstartere, studenter og etablert næringsliv sammen.

-Er det bare tull det vi driver med?

-Joâo skal starte eget robotfirma.